Volledig scherm
Oemoemenoe heeft de eerste horde genomen. © Lex De Meester

Oemoemenoe neemt eerste horde richting plate-finale

MIDDELBURG - De rugbyers van Oemoemenoe zijn nog altijd in de race voor een finaleplaats in de plate poule van de ereklasse. Dankzij een 47-14-zege op de Amstelveense Rugbyclub hebben de Middelburgers nog alles in eigen hand.

Oemoemenoe begon als nummer drie van de plate poule aan het duel van zaterdag. De Walcherse rugbyers hadden na koploper Ascrum de minste verliespunten, maar wel drie punten minder dan nummer twee Waterland. Die ploeg heeft een wedstrijd meer gespeeld, omdat het duel van de Middelburgers met The Bassets werd afgelast. Een plek bij de beste twee is echter nodig om de finale te halen.

Die kans is er nog steeds. Vier zeges in de laatste vier duels waren daarvoor nodig en zaterdag werd de eerste horde, ondanks een stroeve start, genomen. De bezoekers uit Amstelveen kwamen namelijk op een 0-8-voorsprong, maar Oemoemenoe repareerde de schade nog voor de pauze: 12-11.

In de tweed helft kwam de voorsprong geen moment meer in gevaar. De Middelburgers bouwden de marge gestaag uit en wonnen met 47-14. In de laatste drie duels moet het finale-ticket dus veilig worden gesteld en dat wordt nog een flinke klus. Naast hekkensluiter The Bassets staan namelijk nog duels met de ongeslagen koploper Ascrum en Waterland, de directe concurrent voor plek twee, op het programma. De eerste twee duels met die ploegen gingen verloren.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Eddy Bosschaert stopt er mee: ‘Een vermeden gevecht is een gewonnen gevecht’
    PREMIUM

    Eddy Bosschaert stopt er mee: ‘Een vermeden gevecht is een gewonnen gevecht’

    STEKENE - Vijfenveertig jaar lang stak Eddy Bosschaert zijn ziel en zaligheid in shotokan karateclub Hulst. De in het Belgische Stekene woonachtige karateleraar was bij de oprichting van de club betrokken, was een liefhebber van vooral een goede techniek en promoveerde tot de zesde dan. Bosschaert deed in de beste jaren van de club met zijn team mee op het één-na-hoogste niveau. De tand des tijds heeft het op 73-jarige leeftijd van hem gewonnen. Het lichaam wil niet meer, een afscheid als erelid is het gevolg.