Volledig scherm
Oemoemenoe in de aanval. © Lex De Meester

Oemoemenoe kan hoogtepunt van 2016 niet herhalen in plate-finale

AMSTERDAM - De rugbyers van Oemoemenoe hoeven geen plek in te ruimen in de prijzenkast voor een tweede gewonnen plate-finale. Zondagmiddag moest de Middelburgse club zijn meerdere erkennen in Ascrum. In Amsterdam werd het 40-10.

Oemoemenoe nam wel een vroege voorsprong. Nadat Ascrum twee penalty’s had gemist, schoot Oemoemenoe zijn eerste penalty wel raak (0-3). Halverwege de wedstrijd had Ascrum dat al gerepareerd met twee try’s en conversions.

De stunt van vorige maand waarbij Oemoemenoe met 36-41 won bij Ascrum, kreeg de ploeg niet herhaa;d. Na de pauze kon Oemoemenoe immers niet meer aanhaken. Pas bij een 33-3-achterstand scoorde Oemoemenoe nog tegen (33-10), waarna Ascrum de eindstand bepaalde op 44-10. 

Drie jaar geleden won Oemoemenoe de plate-finale van Amstelveen.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Vertrouwen Jobse nog steeds groot: ‘We horen in Tokio thuis’
    PREMIUM

    Vertrouwen Jobse nog steeds groot: ‘We horen in Tokio thuis’

    AMSTERDAM - De sport was zondag om van te smullen op het Museumplein: hoogstaande duels werden afgewisseld met enerverende dunkshows. Voor Vlissinger Jesper Jobse was het een hard gelag dat hij zelf niet de arena mocht betreden waarin de beslissende wedstrijden van het WK 3x3 basketball werden gespeeld. Hij was vrijdag al – veel te vroeg in het toernooi – met Oranje uitgeschakeld. ,,Heel frustrerend”, reageerde hij. ,,Als zo’n toernooi in eigen land is, wil je laten zien wat je écht kunt.”