Volledig scherm
Oemoemenoe (zwart-wit) in actie tegen de Oisterwijk Oysters, dat zaterdag won en daardoor ten koste van de Middelburgers de play-offs in gaat. © Ruben Oreel

Oemoemenoe grijpt mis door zware nederlaag

AMSTERDAM - Oemoemenoe kan een plaats in de kampioenspoule van de ereklasse uit het hoofd zetten. De Middelburgse rugbyers verloren zaterdag flink op bezoek bij Ascrum (50-7) en zagen de Oisterwijk Oysters door een zege op Hookers langszij komen.

Oemoemenoe moest bovenaan de poule van vier eindigen om zich voor de kampioenspoule te plaatsen en tweede worden om een plek in de play-offs af te dwingen. Om één van die twee plaatsen te bemachtigen, moest er in ieder geval gewonnen worden van nummer één Ascrum. Dat lukte echter niet.

Halverwege keek Oemoemenoe al tegen een 26-0-achterstand aan. Pas toen het 50-0 stond redden de Middelburgers de eer. Omdat Oisterwijk Oysters won van Hookers zakte Oemoemenoe naar plek drie in de poule en gaan de Oysters de play-offs in. Ascrum is verzekerd van een plaats in de kampioenspoule. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Mark Boot rijdt Strandcross op karakter
    PREMIUM
    video

    Mark Boot rijdt Strand­cross op karakter

    VLISSINGEN - Ronkende motoren, opstuivend zand en een nazomers zonnetje kregen de duizenden toeschouwers gisteren voorgeschoteld tijdens de Strandcross, het jaarlijkse motorsportevenement aan de Walcherse kust. ,,Zelfs als je niks van crossen weet, zie je hoe zwaar dit is”, stelde Mark Boot na afloop. Hij verwees onder meer naar het ‘mulle zand’. ,,Als je elk weekend rijdt, ben je fit genoeg. Voor amateurs is dit echt ontzettend zwaar.”