Volledig scherm
PREMIUM
Andictor Petelo, TeAho Morice en Reefthan Brown-Terekia (vlnr) vormen de Nieuw-Zeelandse drie-eenheid van Oemoemenoe. © Lex De Meester

Oemoemenoe gedijt al jarenlang bij inbreng van rugbyers uit Nieuw-Zeeland

MIDDELBURG - EZRC Oemoemenoe speelt zondag in Amsterdam de finale om de nationale plate. Dat de club zich de laatste jaren met de top van Nederland kan meten is mede te danken aan de invloed van buitenlandse trainers en spelers. Met name Nieuw-Zeelanders spelen door de jaren heen een belangrijke rol.

Begin jaren tachtig kwam de eerste Nieuw-Zeelander per toeval aanwaaien in Middelburg. Craig Shearer was met zijn toenmalige vrouw op wereldreis, toen ze neerstreken in de Zeeuwse hoofdstad om op bezoek te gaan bij haar ‘ome Cor’. Het stel was echter een beetje reismoe en bleef wat langer hangen.

Omdat rugby, zoals bij iedere Nieuw-Zeelander, door de aderen van Shearer stroomt, kwam hij al snel bij Oemoemenoe uit om hier zijn passie te beoefenen. Kennis en knowhow uit een echt rugbyland als Nieuw-Zeeland was in Middelburg meer dan welkom. De toenmalige voorzitter van Oemoemenoe, wijlen Rien Mondeel, ontving Shearer met open armen. Het deed Shearer besluiten om de club in zijn hart te sluiten, want recentelijk was hij nog op bezoek bij zijn oude vrienden van ‘Oemie’.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement