Drie Zeeuwse sporters gaan met grote ambities naar de Olympische Spelen in Tokyo. Van links naar rechts: Hans Peter Minderhoud, Milan Vader en Anne Terpstra.
Volledig scherm
PREMIUM
Drie Zeeuwse sporters gaan met grote ambities naar de Olympische Spelen in Tokyo. Van links naar rechts: Hans Peter Minderhoud, Milan Vader en Anne Terpstra. © ANP

Nog honderd dagen tot Tokio: deze drie Zeeuwse medaillekandidaten tellen af

Over precies 100 dagen, op 23 juli, beginnen de Olympische Spelen van Tokio. Zeeland baadt met drie medaillekandidaten in luxe. Hoe staan ze ervoor? Begint het al te kriebelen? Waar schaven ze nog aan in de komende drie maanden? En heeft een plak minder glans als er geen Oranje-supporters bij zijn?

 1. Agnieta Francke is weer wegwielrenster, maar wel op een andere manier
  PREMIUM

  Agnieta Francke is weer wegwielren­ster, maar wel op een andere manier

  GRAZALEMA - Agnieta Francke (31) is definitief aan haar tweede wielerleven begonnen. Bij de Spaanse continentale ploeg Farto-BTC zit de voormalige Koudekerkse – ze woont al sinds 2014 in Andalusië – dit seizoen helemaal op haar plek. ,,Er wordt goed naar het welzijn van de rensters gekeken”, vertelt ze via een videoverbinding. ,,Het gaat dus niet alleen om hoe we er fysiek voor staan, maar ook hoe het mentaal met ons gaat. Als je ergens twijfels over hebt, kun je dat aangeven. Had ik die mogelijkheid elf jaar geleden maar gehad...”
 1. Real Madrid houdt zicht op titel na zege op Granada
  Play

  Real Madrid houdt zicht op titel na zege op Granada

 2. Woningoverval Zahavi: vrouw met vuurwapen bedreigd, ook kinderen vastgebonden
  Play

  Woningover­val Zahavi: vrouw met vuurwapen bedreigd, ook kinderen vastgebon­den