Volledig scherm
© Thinkstock

NK wielrennen: vijf Zeeuwse nieuwelingen bij beste twintig

OUDE-TONGE - Met liefst vijf renners bij de beste twintig, was Zeeland goed vertegenwoordigd tijdens de wegwedstrijden op het NK voor nieuwelingen.

Vooral bij de jongens deed Zeeland het goed. Mick van Dijke uit Colijnsplaat zat vrijwel de gehele koers in de kopgroep van zes renners. Hij liet de sprint echter lopen en werd zesde.

Daarachter werd er hard gereden voor de overige plekken in de top tien. Mick's broer Tim van Dijke hield zich goed staande en werd achtste, Jochem Ketckhaert uit Schoondijke werd tiende. Arjan Poleij uit Kruiningen finishte net niet bij de beste tien en werd veertiende. De overige Zeeuwen haalden de finish niet.

Het enige Zeeuwse meisje dat vandaag in actie kwam, Daphne Mesu uit Middelburg, finishte bij de nieuwelingen als dertiende. Zij reed de hele wedstrijd goed mee in de voorste regionen van het peloton maar kwam tekort in de eindspurt. Overigens werd de finale van de meisjeswedstrijd ontsierd door valpartijen. Gelukkig bleef Mesu overeind.

 1. Milan Vader: ‘Ik ben nog meer gaan leven als een topsporter’
  PREMIUM

  Milan Vader: ‘Ik ben nog meer gaan leven als een topsporter’

  MIDDELBURG - Milan Vader heeft onlangs zijn kledingmaten al aan sportkoepel NOCNSF moeten doorgeven. De Middelburgse mountainbiker, die sinds vier weken een olympische nominatie op zak heeft, glimt als-ie het vertelt. Op die manier worden de Spelen van 2020 namelijk heel concreet. ,,In het begin was ik voorzichtig. Ik durfde eigenlijk niet hardop te zeggen dat ik naar Tokio ga. Nu doe ik dat wel gewoon. Het kan bijna niet meer misgaan.”
 2. Rollercoaster leidt Brian van Goethem naar de Vuelta
  PREMIUM

  Rollercoas­ter leidt Brian van Goethem naar de Vuelta

  PHILIPPINE - Een rollercoaster, zo beschrijft wielrenner Brian van Goethem de periode waarin hij zich bevindt. Begin deze maand was er tragisch nieuws, toen zijn ploeggenoot Bjorg Lambrecht na een zware valpartij in de Ronde van Polen het leven liet. Kort daarna werd hij door zijn ploeg opgeroepen voor de Vuelta, de eerste grote ronde in zijn carrière. ,,Natuurlijk was ik daar blij mee, maar het is een verschrikkelijke periode geweest.”