Volledig scherm
Een beeld van een eerdere strandrace. © ANP

NK strandrace in Renesse vanwege Storm Dennis een dag eerder

SCHARENDIKE - Het Nederlands kampioenschap MTB strandrace wordt niet zondag maar zaterdag verreden. Dat meldt de organisatie van de wedstrijd op Facebook.

De wedstrijd, waar verschillende prominenten waaronder de Zeeuwse ex-profwielrenner Johnny Hoogerland zich voor hadden ingeschreven, kan zondag niet doorgaan. Vanwege de komst van Storm Dennis, die waarschijnlijk windkracht zeven tot acht met zich meebrengt, acht de organisatie het niet veilig om de race door te laten gaan op zondag.

Daarom is gekozen het NK een dag te vervroegen. De strijd om de Nederlandse titel strandrace barst dus zaterdag al los op het strand van Schouwen-Duiveland. Tussen 11.30 uur en 13.00 uur kan er ingeschreven worden bij Beachclub Perry's. om 12.45 uur gaan de startvakken open en om 13.15 uur worden de eerste coureurs weggeschoten.

  1. Demi Mondeel is helemaal terug bij TOP: ‘Ik voel me geen stand-in meer’
    PREMIUM

    Demi Mondeel is helemaal terug bij TOP: ‘Ik voel me geen stand-in meer’

    ARNEMUIDEN - Eindelijk heeft Demi Mondeel weer het hoge niveau te pakken dat ze ooit had. De 25-jarige korfbalster van TOP Arnemuiden straalt nu helemaal als ze binnen de lijnen staat, na jaren van blessures en optredens in de luwte. De Middelburgse scoort, versiert strafworpen en neemt volop het initiatief binnen haar vak. ,,Het gaat heel lekker”, bevestigt ze. ,,Ik hoop dat ik mijn plekje in het team nog een tijdje kan vasthouden.”