Volledig scherm
Nina de Haas. © Lucien Roelandt

Nina de Haas uit Hengstdijk zesde met Nederlands team op EK eventing

MAARSBERGEN - Amazone Nina de Haas uit Hengstdijk staat met het Nederlands team zesde na het eerste onderdeel van het Europees kampioenschap eventing.

In Maarsbergen startte De Haas vrijdag als 66ste en allerlaatste met haar paard Divine HE in de dressuur bij de Young Riders. De Zeeuws-Vlaamse eindigde als 50ste. Zaterdag volgt de cross country en zondag het springonderdeel.

Het juniorenteam van Nederland staat  vijfde. Zowel de Young Riders als de junioren staan onder leiding van bondscoach Marcelle de Kam uit Domburg.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Marco Minnaard stopt: ‘Tijd om andere ambities waar te gaan maken’
    PREMIUM

    Marco Minnaard stopt: ‘Tijd om andere ambities waar te gaan maken’

    WEMELDINGE - Een opmerkelijke wending in de wielercarrière van Marco Minnaard. Kort nadat hij voor het eerst in drie jaar tijd niet als renner bij de Tour de France aanwezig is, heeft hij besloten om eind dit seizoen zijn wielerloopbaan te beëindigen. De 30-jarige renner van Wanty-Groupe Gobert gaat zich op zijn maatschappelijke carrière richten. ,,Het is altijd mijn doel geweest om het familiebedrijf van mijn ouders voort te zetten en dat zal ik vanaf volgend jaar proberen te doen”, liet hij dinsdag weten in een statement.