Dressuuramazone Jeanine Nieuwenhuis met links TC Athene, één van haar toppaarden die ze nu heeft moeten terugtrekken uit de topsport.
Volledig scherm
Dressuuramazone Jeanine Nieuwenhuis met links TC Athene, één van haar toppaarden die ze nu heeft moeten terugtrekken uit de topsport. © Jos Kafoe/Orange Pictures

Nieuwenhuis trekt toppaard vanwege hartprobleem terug uit topsport

VLISSINGEN – Dressuuramazone Jeanine Nieuwenhuis, afkomstig uit Serooskerke, heeft TC Athene, het paard waarmee ze vele successen vierde, teruggetrokken uit de topsport. Bij een routinecheck van een veterinair is bij de ruin een ‘bemerking aan het hart’ geconstateerd. ,,Dat is niet meteen levensbedreigend, maar acteren op topniveau is te riskant”, schrijft ze op haar Facebook-pagina.

 1. Van de start in Terneuzen tot de finish in Schoten: dit was de Scheldeprijs van 2021
  OVERZICHT

  Van de start in Terneuzen tot de finish in Schoten: dit was de Schelde­prijs van 2021

  TERNEUZEN - Het was woensdag een bijzondere dag in Terneuzen. Aan de ene kant drukte corona de Nederlandse wielerwereld met de neus op de feiten tijdens de sombere start van de Scheldeprijs, aan de andere kant was er het besef hoe bijzonder het was dat de koers überhaupt mocht vertrekken vanuit Terneuzen en Zeeland mocht doorkruisen. Tot woensdag was er namelijk al héél lang niet gekoerst in Nederland.
 1. Max Verstappen wint glijspektakel in Imola
  Play

  Max Verstappen wint glijspekta­kel in Imola

 2. Bekijk hier hoe Barcelona de eerste prijs pakt onder Koeman en met De Jong
  Play

  Bekijk hier hoe Barcelona de eerste prijs pakt onder Koeman en met De Jong