Volledig scherm
PREMIUM
TOP Arnemuiden-trainer Edwin Coppoolse. © Dirk Jan Gjeltema

Nieuwe trainer Edwin Coppoolse: ‘Er is jaren te eenzijdig gekorfbald bij TOP’

ARNEMUIDEN - TOP heeft roerige weken achter de rug, met een voor de Arnemuidse club unieke trainerswissel tíjdens het seizoen. ,,Het is niet iets waar je als vereniging trots op bent”, zegt Edwin Coppoolse, die van assistent gepromoveerd is tot hoofdtrainer. ,,Maar ja, als een spelersgroep geen vertrouwen in iemand heeft, kun je niet anders doen dan afscheid nemen.”

Het ontslag van Kees-Jan Oppe kwam voor de buitenwereld als een donderslag bij heldere hemel. Hij was immers redelijk succesvol met TOP. Maar intern rommelde het al een tijdje. Binnen de selectie was men niet tevreden over hem en er was geen geloof dat er in de zaal met de Dordtenaar voor een plek in de play-offs gegaan kon worden. Na een reeks van gesprekken vloog hij er op 15 oktober uit.

Quote

Ik zie dat iedereen de kwalitei­ten heeft om te scoren en daar moeten we gebruik van gaan maken

Edwin Coppoolse
  1. Voormalig Brits tennistalent hervindt spelplezier in Zeeland
    PREMIUM

    Voormalig Brits tennista­lent hervindt spelple­zier in Zeeland

    TERNEUZEN – Helen Rabot (25) en Kelsey van den Hemel (17) trainen iedere week in Racketcentrum Terneuzen en onlangs wonnen ze op hun sloffen het Dullaert Dubbel toernooi. Op zich allemaal niet zo bijzonder, ware het niet dat de Engelse Rabot op haar veertiende tot de top van Engeland behoorde. Zo speelde ze bijvoorbeeld tegen de huidige Britse proftennissters Katie Boulter, Harriet Dart en Katy Dunne, bekende namen uit het Britse Fed Cup team. Rabot pakte in oktober het racket weer ter hand. In Hulst speelde ze haar eerste wedstrijden sinds zes jaar.