Nancy van de Ven 3e bij GP van Valkenswaard
Volledig scherm
Nancy van de Ven 3e bij GP van Valkenswaard © Roeland Van Vliet

Nieuwe kalender: eerste GP voor Van de Ven in september in Turkije

VLISSINGEN - Motorcrossster Nancy van den Ven uit Vlissingen kan mogelijk op 5 en 6 september haar strijd om de wereldtitel vervolgen. Dinsdag bracht de internationale motorcrossfederatie (FIM) een nieuwe kalender uit.

Vlak voordat het coronavirus Europa overrompelde, waren er al twee Grand Prix-wedstrijden. In Engeland en Nederland (Valkenswaard). Daarna werden races aan de lopende band afgelast. Nu de voortekenen weer iets gunstiger zijn, hopen de motorcrossers op een herstart. 

Op 5 en 6 september is nu in Turkije de eerstvolgende GP voor vrouwen. Op 10 en 11 oktober volgt er eentje in Spanje. De slotrace zal diep in 2020 wordt gehouden in Italië, op het circuit van Imola. Exacte data daarvoor moeten daarvoor nog gevonden worden.

Van de Ven staat in het wereldkampioenschap vierde. De verschillen met de vrouwen in de top drie zijn nog klein. Omdat ze een buitensport beoefent, kan de Yamaha-rijdster al weer volop trainen.

 1. BC Vlissingen na één seizoen terug in eerste divisie

  BC Vlissingen na één seizoen terug in eerste divisie

  VLISSINGEN - De basketballers van BC Vlissingen zijn gepromoveerd naar de eerste divisie. Het team van coach Benjamin Steenbeek stond bij het afbreken van de competitie vanwege het coronavirus op de eerste plaats. Omdat er nog vijf wedstrijden te spelen waren, wees de NBB geen kampioenen aan en was er veel onduidelijkheid over de promotie en de degradatie. Door de eerste divisies uit te breiden van twaalf naar veertien teams, kwam er extra ruimte om te promoveren.
 2. ‘Corona? Het lijkt of het hier niet meer speelt’
  PREMIUM

  ‘Corona? Het lijkt of het hier niet meer speelt’

  PHAN RANG-THÁP CHÀM - Davy Scheffers is nog één van de weinige toeristen in Vietnam. De 28-jarige Zierikzeeënaar reisde eind januari naar surfhotspot Phan Rang-Tháp Chàm, waar hij twee maanden dacht te gaan trainen. Nu zit hij er nog steeds. ,,Ik heb onlangs mijn visum maar verlengd tot augustus”, vertelt hij vanuit zijn appartement. ,,Er gaan nog steeds geen vluchten naar Europa. Kans op repatriëring zie ik voorlopig niet.”