Volledig scherm
Nick van der Lijke © Koen de Vries, archieffoto

Nick van der Lijke vierde in eerste rit in Tour de l'Avenir

ARBOIS - Nick van der Lijke is zondag in de eerste etappe van de Tour de l'Avenir als vierde geëindigd.

De overwinning ging naar Caleb Ewan. De negentienjarige Australiër was na een vlakke etappe van 146 kilometer van Louhans naar Arbois de Duitser Rick Zabel en de Fransman Julian Alaphilippe te snel af in de massasprint. Nick van der Lijke sprintte naar de vierde plaats en Martijn Tusveld werd tiende. De Fransman Alexis Gougeard, die zaterdag de proloog won, blijft leider in het algemeen klassement.

 1. Rollercoaster leidt Brian van Goethem naar de Vuelta
  PREMIUM

  Rollercoas­ter leidt Brian van Goethem naar de Vuelta

  PHILIPPINE - Een rollercoaster, zo beschrijft wielrenner Brian van Goethem de periode waarin hij zich bevindt. Begin deze maand was er tragisch nieuws, toen zijn ploeggenoot Bjorg Lambrecht na een zware valpartij in de Ronde van Polen het leven liet. Kort daarna werd hij door zijn ploeg opgeroepen voor de Vuelta, de eerste grote ronde in zijn carrière. ,,Natuurlijk was ik daar blij mee, maar het is een verschrikkelijke periode geweest.”
 2. Amigo's Open Darts Zeeland hoopt met flinke prijzenpot weer toppers naar Zeeland te trekken

  Amigo's Open Darts Zeeland hoopt met flinke prijzenpot weer toppers naar Zeeland te trekken

  OOST-SOUBURG - Stichting Darts Zeeland organiseert op 24 augustus voor de achtste keer de Amigo’s Open Darts Zeeland. In Sporthal de Belt te Oost-Souburg zullen op die dag ruim veertig borden klaarstaan om dit toernooi af te werken. Met een gegarandeerde prijzenpot van 5.000 euro is het één van de meest populaire toernooien in Nederland, waar in het verleden vele topdarters aan hebben deelgenomen.