Volledig scherm
Nick van der Lijke. © Team Roompot

Nick van der Lijke stijgt 72 plekken na topklassering in Slovenië

STRBSKE PLESO - Wielrenner Nick van der Lijke kende een prima tweede etappe in de Sloveense wielerronde Okolo Slovenska. Hij finishte donderdag als achtste en klom 72 plekken in het algemeen klassement.

De dagzege in Strbske Pleso ging naar de Fransman Julian Alaphilippe. Van der Lijke kwam vijf tellen later over de streep. De Middelburger, rijdend voor Roompot-Nederlandse Loterij, kwam daardoor uit op een achtste plaats.

Daardoor steeg hij liefst 72 plaatsen in het algemeen klassement. Na de proloog op de eerste koersdag stond hij op de 83ste plek, momenteel is hij de nummer elf van de rangschikking. De achterstand op klassementsleider Alaphilippe bedraagt 25 seconden.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Van der Lijke en Minnaard vochten tegen de bierkaai
    PREMIUM

    Van der Lijke en Minnaard vochten tegen de bierkaai

    BERG EN TERBLIJT - Ruim 200 kilometer reden ze zondag in de aanval tijdens de Amstel Gold Race. In de schaduw van alleskunner Mathieu van der Poel zorgden Marco Minnaard en Nick van der Lijke voor een unieke situatie met twee Zeeuwen in de vroege vlucht. ,,Het was bijzonder om in zo’n grote wedstrijd in eigen land met zijn tweeën voorop te rijden’’, klink het in koor. Het geeft ze bovendien vertrouwen voor de komende wedstrijden, zoals de Waalse Pijl van woensdag.