Nederlands kampioene Van Anrooij is de tel kwijt als het gaat over seizoenszeges

KAPELLE - Shirin van Anrooij (14) gaat op het Nederlands kampioenschap veldrijden voor nieuwelingen-meisjes voor titelprolongatie.

Ze kan de wedstrijd in Sint-Michielsgestel met een goed gevoel tegemoet zien. De veertienjarige inwoonster van Kapelle, die uitkomt voor de Belgische ploeg cycling.be-Alpha Motorhomes, won vorige week nog twee wedstrijden en gaf haar concurrentie daarmee een serieuze waarschuwing. Voor zover ze dat nog niet had gedaan.

Het seizoen verloopt tot nu toe namelijk zeer succesvol voor Van Anrooij. Het aantal overwinningen dat ze tot nu toe boekte, reikt al tot ver in de dubbele cijfers. ,,Zelf twijfelde ik of ik zeventien of achttien keer heb gewonnen’’, vertelt ze trost met een lach op haar gezicht. ,,Maar volgens mijn opa waren het er achttien.’’ En die gelooft ze natuurlijk op zijn woord.

Teleurgesteld
De nationale titelstrijd moet dus alweer haar negentiende overwinning gaan opleveren. Want de jongeling uit Kapelle wordt door velen gezien als de grootste kanshebster voor de rood-wit-blauwe trui. Niet alleen door haar goede vorm van dit seizoen, maar ook omdat ze de titelverdedigster is. ,,Natuurlijk is mijn belangrijkste doel de eerste plaats’’, zegt ze. ,,Maar mijn concurrentes zijn ook goed. Een plek bij de beste drie zou al heel mooi zijn. Al denk ik dat ik wel teleurgesteld zal zijn als ik niet win.’’

De zege van vorig jaar in Eerde kan Van Anrooij zich nog goed herinneren. ,,De jaren daarvoor had ik veel pech. Ik was te zenuwachtig, viel tijdens de wedstrijd of was ziek’’, blikt ze terug. ,,Maar in 2016 verliep alles precies goed. Ik had nog wel een slechte start, maar vocht me sterk terug. Daarna ben ik op kop gaan rijden en reed ik iedereen er één voor één af. In de laatste ronde reed ik helemaal alleen op de finish af. Het was dus hard werken, maar dat gaf een extra goed gevoel.’’ 

Lees in de papieren PZC van vrijdag, digitaal of via Blendle meer over Shirin van Anrooij in aanloop naar het Nederlands kampioenschap veldrijden.