Volledig scherm
© Thinkstock

Nationale titel voor turnster Amy Quakkelaar

Het turnseizoen loopt op zijn einde. Dit weekend werd in Tilburg het kampioenschap in de eerste divisie afgewerkt. Drie turnsters van Turnschool Zeeland uit Vlissingen kwamen daarbij in actie. Amy Quakkelaar wist de nationale titel te behalen op het onderdeel sprong bij de jeugd. Met een tsukahara gehoekt en een tsukahara gehurkt zette zij de hoogste score neer en pakte ze het goud.

Op de meerkamp werd Quakkelaar tiende, met 43.050 punten. Bij de junioren in de eerste divisie turnde Yara Helleman een prima wedstrijd. Ze verloor wat punten op het onderdeel balk maar wist dit ruimschoots te compenseren op de andere toestellen. De verschillen in de top tien waren minimaal en uiteindelijk werd Helleman negende (45.883 punten).

Sevasti Karagiorgos van EMM Terneuzen werd elfde in deze categorie, Mees de Guchteneire (MTV) 21ste. Bij de toestelfinale op brug eindigde Helleman als zesde. Fleur Dingemanse turnde een toestelfinale op het onderdeel sprong en werd eveneens zesde. Jolijn van den Wildenberg moest bij Instap N2 genoegen nemen met de negentiende plaats.

Brunssum

Tijdens de districtsfinale in Brunssum voor de D1- en D2-turnsters wisten vier VTV-turnsters in een sterk bezette wedstrijd in de top tien te eindigen. Tessa Geldof eindigde in de categorie jeugd 1 D2 op een fraaie tweede plaats. Mara Eckhardt kwam net tekort om zich op het podium te turnen, maar behaalde een knappe vierde plaats in de categorie instap D1. In de categorie pupil 1 D1 eindigde Jimena Blommaert op de achtste plaats, terwijl Maren Matthijsse als vijfde eindigde bij de jeugd D1.

Iris van der Meer (Delta Sport) werd derde bij de Instap D1. EMM-turnster Alicia Meerman haalde een derde plaats bij de Pupillen 1 D2. Er was ook een top tien-notering voor Babet van Bokhoven (Thor, zesde), Yenthe Ganzeman (Olympia, zevende), Shanaya Dellaart (pupil 1 D2, achtste) en Liv Voet (Instap D2, negende). Ismay Struijk (Delta Sport) eindigde hierin als zevende.

Kate Sabelis van MTV werd vijfde bij de jeugdturnsters D2, Iris van der Klooster (GVK) finishte als zevende, Nienke Grauss (Delta Sport) als achtste en clubgenote Kristel Klink als negende. Lisa Raadtgever en Sanne Rijswijk van Olympia Kapelle werden respectievelijk zesde en negende bij de jeugdturnsters D1. Saphira van Dam (Delta Sport) en Bente van der Linden (MTV) behaalden respectievelijk een zevende en negende plaats in de categorie Instap D1.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Zwemclubs Koewacht en De Honte staan samen voor nieuwe uitdaging
    PREMIUM

    Zwemclubs Koewacht en De Honte staan samen voor nieuwe uitdaging

    TERNEUZEN - De ene vereniging komt uit Kloosterzande, de andere uit Koewacht. Voor beide clubs is het zwembad Reynaertland in Hulst echter al jarenlang het epicentrum van hun zwemactiviteiten. Het is dan ook niet verwonderlijk dat zwemclub De Honte en ZC Koewacht sinds september 2019 de handen ineen hebben geslagen en als Startgemeenschap De Marlijn door het leven gaan. De volgende uitdaging: samen de Zeeuwse Winter Zwem Kampioenschappen organiseren.