Volledig scherm
Natalie Sinke showt haar zes medailles na afloop van haar Amerikaanse Disney-loopvierdaagse. © S Jaaksinke

Natalie Sinke kan Amerikaanse vierdaagse van haar bucketlist strepen

ORLANDO - De Vlissingse atlete Natalie Sinke (44) heeft een bijzondere hardloopervaring achter de rug. In Orlando (Florida) liep ze in vier dagen een 5 kilometer, een 10 kilometer, een halve marathon en een hele marathon.

Sinke had het evenement al een paar jaar op haar bucketlist staan. In november kreeg ze de kans de reis te boeken en vervolgens bereidde ze zich onder leiding van personal trainier Michel Labeur en oud-olympiër Robert Lathouwers voor. Uiteindelijk liep ze alle wedstrijden uit. De beloning bestond uit liefst zes medailles: één per afstand, één voor de combinatie van de halve en de hele marathon en één voor de gehele vierdaagse.

Voor alle afstanden werd in verband met de oplopende temperaturen van 5 graden naar ruim 25 graden al om zes uur ‘s ochtends gestart. De marathon voltooide Sinke in 5.25 uur. Op advies van haar trainer was ze wat sneller gestart dan eerder afgesproken, omdat vroeg op de dag de temperaturen nog relatief laag waren. Uiteindelijk finishte ze bij 28 graden.

Het was niet de eerste keer dat Sinke marathons liep in het buitenland. Ze was eerder actief in Parijs, Londen en New York.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Quinn Simmons slaat weer toe in Junioren Driedaagse

    Quinn Simmons slaat weer toe in Junioren Driedaagse

    AXEL – De Amerikaan Quinn Simmons heeft na de eerste rit ook de tweede etappe van de Spie Internationale Junioren Driedaagse gewonnen. De 18-jarige renner, die vrijdag zijn landgenoot Magnus Sheffield nog nipt versloeg in een millimetersprint, was zaterdag de snelste tijdens de tijdrit. Hij legde de 12,2 kilometer lange etappe in 15 minuten en twee seconden af en was daarmee ruim twaalf seconden sneller dan de Nederlander Hidde van Veenendaal.