Volledig scherm
Nancy van de Ven (nummer 85) gaat veel meer in Italië rijden. © Marieke Mandemaker

Nancy van de Ven verkast naar Italiaans team

VLISSINGEN – Nancy van de Ven zet haar haar carrière voort bij een Italiaans team, Ghidinelli Yamaha Racing. De Vlissingse motorcrossster blijft dus – nadat haar contract bij Yamaha Europa werd ontbonden – op hetzelfde merk rijden. ,,We hebben veel aanbiedingen gehad de laatste weken”, vertelt vader Giel van de Ven vanuit Turkije, waar dit weekeinde de laatste Grand Prix van het jaar is. ,,Dit team wilde heel ver voor ons gaan.”

Nancy van de Ven kreeg zo’n zes weken geleden te horen dat ze op zoek moest naar een andere ploeg. Daarna kreeg ze meteen aanbiedingen, waardoor ze zeker wist dat ze in 2020 onder de pannen zou zijn. Onder meer een KTM-team uit België wilde haar inlijven.

De Vlissingse koos voor Ghidinelli Yamaha Racing, dat in het noorden van Italië zit. Van de Ven zal voortaan veelvuldig in dat land zijn. Naast de races voor het wereldkampioenschap zal ze ook de wedstrijden voor het Italiaans kampioenschap rijden. Giel van de Ven: ,,Het team gaat ons veel uit handen nemen. Ze hebben eigen monteurs, eigen coaches, eigen fysieke trainers… Mooier dan dit hebben we het nog nooit gehad.”

,,Ik ken de Yamaha door en door en dus is het positief dat ik met dit motormerk verder kan”, reageerde Nancy van de Ven zelf. ,,Ik hoop met Ghidinelli weer een stap te kunnen zetten en mee te kunnen doen voor de wereldtitel in 2020.”

In de huidige wereldtitelstrijd staat de Zeeuwse tweede. De Nieuw-Zeelandse Courtney Duncan is al wereldkampioen en de tweede plaats is zondag dus het maximaal haalbare.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement