Volledig scherm
Nancy van de Ven werd dit weekeinde in Polen Europees kampioen met Nicky van Wordagen. © Herman Heuvink

Nancy van de Ven met Europese titel naar WK-finale

GDANSK - Motorcrossster Nancy van de Ven uit Vlissingen heeft haar eerste prijs van dit jaar binnen. Samen met teamgenote Nicky van Wordragen uit Middelaar bezorgde zij Nederland de titel bij de Women’s Motocross of European Nations.

Twee jaar geleden was zij er met Britt van de Werff dichtbij. Achter Italië werd zij toen tweede. De eerste aanzet tot het succes van dit jaar werd op zaterdag geleverd. Tijdens de vrije trainingen zetten zij de snelste tijden neer. Dat was belangrijk want de rest van het programma werd op die dag door slechte weer- en terreinomstandigheden afgelast. De tijden van de vrije training werden voor de startopstelling gehanteerd.

Tijdens de wedstrijd leverde Van de Ven ook ditmaal een belangrijke bijdrage door twee fraaie mancheoverwinningen. In de eerste manche leidde de Zeeuwse van start tot finish. Van Wordragen deed het ook prima en eindigde als tweede. Kiara Fontanesi uit Italië werd derde.

In de tweede manche reed de Italiaanse een groot gedeelte aan de leiding, maar in de laatste ronde werd ze alsnog voorbij gestoken door Van de Ven. Van Wordragen werd op enige afstand derde. Met de best mogelijke score van slechts vier punten werd het Nederlandse team Europees kampioen. Italië werd met veertien punten tweede.

Van de Ven kan zich nu met een goed gevoel opmaken voor de strijd om de individuele wereldtitel dat het komend weekend de voorlaatste ontmoeting kent in het Drentse Assen. Daarna volgt nog een week later de finale in het Franse Villars sous Ecot.

Op de hoogte blijven van het laatste Zeeuwse sportnieuws? Like onze nieuwe pagina op Facebook of volg ons op Twitter.