Volledig scherm
Nancy van de Ven. © Frank de Roo

Nancy van de Ven is grote aanjager van Nederlandse zege in Motocross of Nations

GDANSK - Nancy van de Ven uit Vlissingen heeft zondag samen met Shana van der Vlist de Motocross of Nations gewonnen. In het Poolse Gdansk herhaalde de Zeeuwse motorcrossster daarmee het kunstje uit 2017.

Ook toen was ze de beste in deze prestigieuze wedstrijd, waarvan vorige week de mannenvariant voor het eerst in jaren ook door Nederland werd gewonnen. In 2017 won Van de Ven beide manches en maakte zo samen met Nicky van Wordragen Nederland kampioen.

Dit weekeinde in Polen deed ze hetzelfde met Van der Vlist aan haar zijde. Opnieuw won Van de Ven beide manches (met overmacht) en presteerde haar teamgenote goed genoeg voor de titel (zevend e en derde). Na de eerste manche stond Nederland overigens nog tweede achter Duitsland.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Mark Boot rijdt Strandcross op karakter
    PREMIUM
    video

    Mark Boot rijdt Strand­cross op karakter

    VLISSINGEN - Ronkende motoren, opstuivend zand en een nazomers zonnetje kregen de duizenden toeschouwers gisteren voorgeschoteld tijdens de Strandcross, het jaarlijkse motorsportevenement aan de Walcherse kust. ,,Zelfs als je niks van crossen weet, zie je hoe zwaar dit is”, stelde Mark Boot na afloop. Hij verwees onder meer naar het ‘mulle zand’. ,,Als je elk weekend rijdt, ben je fit genoeg. Voor amateurs is dit echt ontzettend zwaar.”