Mick van Dijke zit tijdens de Coppi e Bartali als tweede man in het treintje van Jumbo-Visma. Op de vijfde positie zit zijn Deense ploeggenoot Jonas Vingegaard, die de leiderstrui om zijn schouders heeft.
Volledig scherm
PREMIUM
Mick van Dijke zit tijdens de Coppi e Bartali als tweede man in het treintje van Jumbo-Visma. Op de vijfde positie zit zijn Deense ploeggenoot Jonas Vingegaard, die de leiderstrui om zijn schouders heeft. © photo: Cor Vos

Na duwtjes en scheldwoorden oogst Mick van Dijke lof: ‘Zelfs complimenten van Mark Cavendish en Ben Swift’

COLIJNSPLAAT - Wielrenner Mick van Dijke en zijn jonge ploeggenoten van Jumbo-Visma dwongen vorige week tijdens de Coppi e Bartali, een vijfdaagse etappekoers in Midden-Italië, respect af bij tal van WorldTour-teams. ,,Doordat we daar aan de start stonden met allemaal jonge coureurs, zagen de grote mannen ons als opleidingsploeg”, vertelt de 21-jarige coureur uit Colijnsplaat. ,,In het begin kregen we steeds duwtjes en werd er veel op ons gescholden. Maar dat was na één dag over. Ze zagen dat we toch wel heel erg goed koersten. Zelfs Mark Cavendish en Ben Swift kwamen naar ons toe om ons te complimenteren.”

  1. Woningoverval Zahavi: vrouw met vuurwapen bedreigd, ook kinderen vastgebonden
    Play

    Woningover­val Zahavi: vrouw met vuurwapen bedreigd, ook kinderen vastgebon­den

  2. Verstappen moet genoegen nemen met tweede plek achter Hamilton
    Play

    Verstappen moet genoegen nemen met tweede plek achter Hamilton