In Scharendijke wordt - net als in Breskens - al padel gespeeld. In Goes kan dat vanaf komende zomer ook.
Volledig scherm
PREMIUM
In Scharendijke wordt - net als in Breskens - al padel gespeeld. In Goes kan dat vanaf komende zomer ook. © Ernesta Verburg

Na Breskens en Scharendijke gaat padel ook Goes veroveren

GOES - Zeeland krijgt er nog dit jaar een derde padellocatie bij. Na Breskens en Scharendijke kan de groeiende racketsport vanaf september ook in Goes gespeeld worden. Tennisvereniging De Goese Maan gaat twee banen plaatsen (zie foto onder) en heeft ook nog de optie om er twee extra banen bij te leggen. ,,Ik heb niemand gehoord die daar niet enthousiast over was’’, vertelt initiatiefnemer Ruud Kalau, bestuurslid en voorzitter van de technische commissie van de Goese tennisclub.

 1. Lesley Pattinama-Kerkhove cijfert zichzelf weg voor Nederlandse tenniszege
  VIDEO

  Lesley Pattinama-Kerkhove cijfert zichzelf weg voor Nederland­se tenniszege

  DEN BOSCH - Lesley Pattinama-Kerkhove cijferde zich zaterdag enigszins weg voor het Billie Jean King Cup-team. De 29-jarige Zierikzeese zou aan het einde van de middag dubbelen, maar deed op het allerlaatste moment een stap opzij voor Arantxa Rus. In een snel, kort teamoverleg stelde ze het nota bene zelf voor. ,,Het teambelang gaat voor het eigen belang”, legde ze eerder op de dag uit, om vervolgens later de daad bij het woord te voegen.
 2. Padel is booming, maar Zeeland loopt mijlenver achter
  PREMIUM

  Padel is booming, maar Zeeland loopt mijlenver achter

  KLOETINGE - Padel is booming. In de Europese bakermat Spanje liggen reeds twintigduizend banen en is padel de tweede sport van het land, vóór tennis en basketbal. In Nederland zit de sport al jaren in de lift en liggen er nu 424 banen. Slechts twee daarvan zijn in Zeeland te vinden. Dat is enerzijds tekenend voor het conservatisme in Zeeland. Anderzijds biedt het een enorme groeikans voor de vereniging die wél durft te investeren.
 1. UEFA-voorzitter Ceferin over Super League: 'Dit is verraad'
  Play

  UE­FA-voorzitter Ceferin over Super League: 'Dit is verraad'

 2. Samenvatting | Ajax - Vitesse
  Play
  PREMIUM
  VIDEO

  Samenvat­ting | Neres helpt Ajax aan de beker in finale tegen Vitesse

  18 april