Ivo Munter (links) met Ard Kramer, de teammanager van Laudame Financials/VCN.
Volledig scherm
PREMIUM
Ivo Munter (links) met Ard Kramer, de teammanager van Laudame Financials/VCN. © Pim Waslander

Munter schreef geschiedenis met volleybalsters VCN

TILBURG - Vroeger dan normaal is het tijd om terug te kijken op het seizoen. Want door het coronavirus zijn veel competities abrupt tot een einde gekomen en liggen andere sporten stil. Wat waren de hoogtepunten van een vreemde jaargang? In deel 14, tevens het laatste deel: volleybalcoach Ivo Munter.

Hij kon een aardig balletje slaan, de uit Zierikzee afkomstige Ivo Munter. Als volleyballer kwam hij tot de topdivisie, het tweede niveau van Nederland. Maar het trainersvak trok hem ook. Vanaf zijn vijftiende was hij al actief als coach en dat werd steeds serieuzer. Nog voor zijn dertigste stopte Munter als speler, omdat hij het gevoel had als trainer nog verder te kunnen komen. Hij kreeg gelijk. Dit seizoen, in zijn vijfde jaar bij de vrouwen van Laudame Financials/VCN uit Capelle aan den IJssel, schopte hij het tot de eredivisie én schreef hij geschiedenis in het bekertoernooi.

  1. Ocean Races Academy wordt na zes jaar al als instituut gezien
    PREMIUM

    Ocean Races Academy wordt na zes jaar al als instituut gezien

    NIEUWVLIET - De Ocean Races Academy, de vanuit Breskens en Nieuwvliet opererende opleiding voor oceaanzeilers, heeft nu ook even de wind tegen. Normaliter waren de leerlingen vol in voorbereiding op de Veronica Race, een roemruchte wedstrijd op de Noordzee. Maar door de coronacrisis mag er nu niet met groot materieel gevaren worden en dus gaat de 50ste editie van half juni niet door. ,,Dat betekent echter niet dat alles bij ons nu stil ligt”, zegt Hans Bouscholte, één van de drijvende krachten bij de academie. ,,Ook nu zijn we op het water te vinden, maar dan in kleinere boten.”