Volledig scherm
© Jurry van den Hurck

Mountainbiker Vader negende op jeugd-EK

BERN - De Middelburgse mountainbiker Milan Vader is zaterdag als negende geëindigd op het Europees kampioenschap voor junioren. Op de cross country van 26,6 kilometer bij Bern reed de zeventienjarige Walchenaar vooral sterk in laatste twee rondes. Hij had uiteindelijk tweeënhalve minuut achterstand op de winnaar.

Ruim tachtig junioren gingen van start op de Gurten, een berg aan de zuidkant van het Zwitserse Bern, over een parkoers van 4,2 kilometer voor een startlus en vijf ronden.

Vader mocht bij zijn EK-debuut starten vanaf de twintigste plaats. Hij reed razendsnel naar de kop. Na de startlus kwam Vader als derde door. Door een te snelle start viel hij terug naar de veertiende plaats. Nadat Vader weer wat was hersteld, keerde hij terug in de top tien. In de laatste twee rondes reed Vader zelfs de tweede en de eerste rondetijd. Kort voor de finish had hij zicht op de achtste plaats, maar na een glijpartij in de laatste bocht moest de Walchenaar zich tevreden stellen met de negende stek.

 1. Rollercoaster leidt Brian van Goethem naar de Vuelta
  PREMIUM

  Rollercoas­ter leidt Brian van Goethem naar de Vuelta

  PHILIPPINE - Een rollercoaster, zo beschrijft wielrenner Brian van Goethem de periode waarin hij zich bevindt. Begin deze maand was er tragisch nieuws, toen zijn ploeggenoot Bjorg Lambrecht na een zware valpartij in de Ronde van Polen het leven liet. Kort daarna werd hij door zijn ploeg opgeroepen voor de Vuelta, de eerste grote ronde in zijn carrière. ,,Natuurlijk was ik daar blij mee, maar het is een verschrikkelijke periode geweest.”
 2. Amigo's Open Darts Zeeland hoopt met flinke prijzenpot weer toppers naar Zeeland te trekken

  Amigo's Open Darts Zeeland hoopt met flinke prijzenpot weer toppers naar Zeeland te trekken

  OOST-SOUBURG - Stichting Darts Zeeland organiseert op 24 augustus voor de achtste keer de Amigo’s Open Darts Zeeland. In Sporthal de Belt te Oost-Souburg zullen op die dag ruim veertig borden klaarstaan om dit toernooi af te werken. Met een gegarandeerde prijzenpot van 5.000 euro is het één van de meest populaire toernooien in Nederland, waar in het verleden vele topdarters aan hebben deelgenomen.