Volledig scherm
Deelnemers aan de Mountainbike Beachrace bij Renesse. © Koen de Vries

Mountainbiker Erik Dekker wint strandrace Renesse

SCHARENDIJKE - Erik Dekker is winnaar geworden van de Mountainbike Beachrace bij Renesse. De verteraan die vele jaren op de weg reed voor Rabobank, was in de laatste kilometer het slimst van dertien koplopers.

Dekker koos voor een omweg, maar reed daardoor wel op hard zand. Op de streep versloeg hij Sander Lormans, die in het mulle zand helemaal stilviel.
Thijs Zonneveld, de koploper in het KNWU- klassement dat zeven races omvat, werd dertiende. De wedstrijd in Renesse was de vierde in een serie van zeven.
Bij de vrouwen was Rosanne Slik het snelst. Zij is het zusje van Roompot-renner Ivar Slik.

 1. Milan Vader: ‘Ik ben nog meer gaan leven als een topsporter’
  PREMIUM

  Milan Vader: ‘Ik ben nog meer gaan leven als een topsporter’

  MIDDELBURG - Milan Vader heeft onlangs zijn kledingmaten al aan sportkoepel NOCNSF moeten doorgeven. De Middelburgse mountainbiker, die sinds vier weken een olympische nominatie op zak heeft, glimt als-ie het vertelt. Op die manier worden de Spelen van 2020 namelijk heel concreet. ,,In het begin was ik voorzichtig. Ik durfde eigenlijk niet hardop te zeggen dat ik naar Tokio ga. Nu doe ik dat wel gewoon. Het kan bijna niet meer misgaan.”
 2. Rollercoaster leidt Brian van Goethem naar de Vuelta
  PREMIUM

  Rollercoas­ter leidt Brian van Goethem naar de Vuelta

  PHILIPPINE - Een rollercoaster, zo beschrijft wielrenner Brian van Goethem de periode waarin hij zich bevindt. Begin deze maand was er tragisch nieuws, toen zijn ploeggenoot Bjorg Lambrecht na een zware valpartij in de Ronde van Polen het leven liet. Kort daarna werd hij door zijn ploeg opgeroepen voor de Vuelta, de eerste grote ronde in zijn carrière. ,,Natuurlijk was ik daar blij mee, maar het is een verschrikkelijke periode geweest.”