Volledig scherm
Mountainbiken: Vader stunt met zesde plaats op EK © Roeland van Vliet

Mountainbiken: Vader stunt met zesde plaats op EK (video)

HUSKVARNA - De Middelburgse mountainbiker Milan Vader is zondagochtend in Huskvarna zesde geworden op het EK onder 23 jaar.

Hij heeft zich daarmee ruim gekwalificeerd voor het WK, dat eind volgende maand in Tsjechie wordt gehouden. Een plek bij de beste zestien volstond daarvoor.
De twintigjarige Vader, die pas tweedejaars belofte is, reed vanaf het begin bij de beste tien. Toen hij na drie van de zes rondes achtste lag, probeerde hij aansluiting te vinden bij een groepje van drie. Dat lukte in de voorlaatste ronde. Daarna was een vijfde plek het hoogst haalbare. Hij kwam ook als vijfde de finishstraat in, maar werd nog in de sprint geklopt.
Vooraf tekende Vader voor de zesde plek. Vorig jaar werd de Middelburger negende op het EK.

 1. Milan Vader: ‘Ik ben nog meer gaan leven als een topsporter’
  PREMIUM

  Milan Vader: ‘Ik ben nog meer gaan leven als een topsporter’

  MIDDELBURG - Milan Vader heeft onlangs zijn kledingmaten al aan sportkoepel NOCNSF moeten doorgeven. De Middelburgse mountainbiker, die sinds vier weken een olympische nominatie op zak heeft, glimt als-ie het vertelt. Op die manier worden de Spelen van 2020 namelijk heel concreet. ,,In het begin was ik voorzichtig. Ik durfde eigenlijk niet hardop te zeggen dat ik naar Tokio ga. Nu doe ik dat wel gewoon. Het kan bijna niet meer misgaan.”
 2. Rollercoaster leidt Brian van Goethem naar de Vuelta
  PREMIUM

  Rollercoas­ter leidt Brian van Goethem naar de Vuelta

  PHILIPPINE - Een rollercoaster, zo beschrijft wielrenner Brian van Goethem de periode waarin hij zich bevindt. Begin deze maand was er tragisch nieuws, toen zijn ploeggenoot Bjorg Lambrecht na een zware valpartij in de Ronde van Polen het leven liet. Kort daarna werd hij door zijn ploeg opgeroepen voor de Vuelta, de eerste grote ronde in zijn carrière. ,,Natuurlijk was ik daar blij mee, maar het is een verschrikkelijke periode geweest.”