Volledig scherm
Anne Terpstra gehuldigd in trui met Nederlandse vlag © Roeland van Vliet

Mountainbike: Terpstra zeer emotioneel na vierde NK-goud (video)

NIEUWKUIJK - Mountainbikester Anne Terpstra, afkomstig uit Zierikzee, is zondag in het Brabantse Nieuwkuijk voor de vierde keer op rij Nederlands kampioene geworden.

Terpstra vocht een zware wedstrijd uit met Annemarie Worst en Anne Tauber. Halverwege de koers raakte ze even de aansluiting met de andere twee kwijt, maar ze knokte zich terug. In de eindsprint klopte Terpstra de twee jongere rijdsters.

Na afloop was de Zeeuwse zeer emotioneel. Ze heeft een tegenvallend seizoen. De Nederlandse titel is een grote opsteker.

Volledig scherm
De medaillewinnaars op het podium © Roeland van Vliet
Mountainbikester Anne Terpstra, afkomstig uit Zierikzee, is zondag in het Brabantse Nieuwkuijk voor de vierde keer op rij Nederlands kampioene geworden. Meer lezen? www.pzc.nl/1.6199181
 1. Milan Vader: ‘Ik ben nog meer gaan leven als een topsporter’
  PREMIUM

  Milan Vader: ‘Ik ben nog meer gaan leven als een topsporter’

  MIDDELBURG - Milan Vader heeft onlangs zijn kledingmaten al aan sportkoepel NOCNSF moeten doorgeven. De Middelburgse mountainbiker, die sinds vier weken een olympische nominatie op zak heeft, glimt als-ie het vertelt. Op die manier worden de Spelen van 2020 namelijk heel concreet. ,,In het begin was ik voorzichtig. Ik durfde eigenlijk niet hardop te zeggen dat ik naar Tokio ga. Nu doe ik dat wel gewoon. Het kan bijna niet meer misgaan.”
 2. Rollercoaster leidt Brian van Goethem naar de Vuelta
  PREMIUM

  Rollercoas­ter leidt Brian van Goethem naar de Vuelta

  PHILIPPINE - Een rollercoaster, zo beschrijft wielrenner Brian van Goethem de periode waarin hij zich bevindt. Begin deze maand was er tragisch nieuws, toen zijn ploeggenoot Bjorg Lambrecht na een zware valpartij in de Ronde van Polen het leven liet. Kort daarna werd hij door zijn ploeg opgeroepen voor de Vuelta, de eerste grote ronde in zijn carrière. ,,Natuurlijk was ik daar blij mee, maar het is een verschrikkelijke periode geweest.”