Volledig scherm
Jasmijn Bruin uit Zierikzee in actie tijdens de wedstrijd in Burgh-Haamstede. Ze kwam uit in de categorie 1. © Dirk-Jan Gjeltema

Mountainbike-broers Bart en Rob Kastelein succesvol in thuiswedstrijd

BURGH-HAAMSTEDE - De gebroeders Kastelein hebben zich zaterdag tijdens de Jeugd Mountainbikewedstrijd in hun woonplaats Burgh-Haamstede van hun beste kant laten zien. De elfjarige Bart werd tweede in categorie vijf, terwijl zijn twee jaar jongere broertje Rob zegevierde in categorie drie.

Voor eigen publiek wist Rob Kastelein, die in juni vorig jaar Nederlands kampioen mountainbike werd in zijn leeftijdscategorie, de concurrentie dus achter zich te houden. Hij was de enige Zeeuw die goud haalde op het Patrick Tolhoek mountainbike-parkoers op het terrein van de Boswachterij Westerschouwen. Danny Turkstra uit het Drenthse Beilen werd tweede en Antoine Quint uit het Gelderse Deil pakte het brons.

Een andere Kastelein-telg, Bart, was dichtbij de tweede Zeeuwse gouden plak. In categorie vijf, voor renners uit het jaar 2004, moest hij Menno Huising uit het Zuid-Hollandse Wateringen echter voor zich dulden. De thuisrijder moest dus genoegen nemen met het zilver, terwijl Björn Hommes uit Apeldoorn de derde en laatste podiumplek veroverde.