Volledig scherm
Axel; (Sport) 18/08/2018. Open ZK. 250 cc, Nancy v.d. Ven (nr. 85) (tekst Herman Heuvink) © Peter Nicolai

Motorcrossster Nancy van de Ven tweede in Portugal én in de WK-stand

AGUEDA - Motorcrossster Nancy van de Ven uit Vlissingen is zondag tweede geworden in de tweede manche van de Grand Prix van Portugal. De manche in Agueda werd – net als zaterdag – gewonnen door Courtney Duncan uit Nieuw-Zeeland.

In de stand voor het wereldkampioenschap staat Van de Ven tweede. Duncan voert het klassement na twee Grands Prix aan met 89 punten. Ze won drie van de vier manches; Van de Ven won er ook één. De Zeeuwse heeft 85 punten. Derde staat de Duitse Larissa Papenmeier met 82 punten.

De volgende Grand Prix wordt eind juli gereden in Tsjchië. Het WK wordt betwist over vijf Grands Prix. De laatste twee zijn in september, respectievelijk in Italië en Turkije.

,,Op zaterdag ging het goed in de training‘’, zei Van de Ven na afloop, ,,maar iedere keer wanneer ik de druk op mijzelf zet, gaat er iets fout in mijn hoofd. In de tweede manche pakte ik kopstart maar Courtney was sneller dan ik. Ik besloot om mijn eigen wedstrijd te rijden en dat pakte goed uit. We hebben nu negen weken niets en in die tijd ga ik zorgen dat ik fit blijf en ga ik veel met de motor trainen zodat ik er klaar voor ben.’’

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement