Volledig scherm
Gian Scheele, hier op archiefbeeld met nummer 64, werd Belgische kampioen. © Lex de Meester

Motorcrossers Boot en Scheele succesvol in België

ORP-LE-GRAND - Motorcrosser Mark Boot uit Kamperland is als derde geëindigd tijdens een wedstrijd van de Belgische Motorsport Bond (BMB) bij de Inters 250 cc. De wedstrijd werd verreden in het Waalse Orp-le-Grand. Gian Scheele uit Zaamslag werd in het Vlaams-Brabantse Pamel Belgisch kampioen motorcross.

In de eerste manche moest Husqvarna-rijder Mark Boot alleen GP-rijder Cyril Genot uit het Belgische Riemst voor laten gaan. De aanvallen van de Spanjaard Simeo Ubach Sala wist hij af te weren. In de tweede manche ging de Schouwenaar al in de beginfase in de fout. Uiteindelijk wist hij zich terug te knokken naar de vijfde plaats.

In het dagklassement leverde dat achter Genot en Ubach Sala de derde plaats op. In de stand om het Belgisch kampioenschap - Boot werd in 2017 en 2018 al kampioen in deze klasse - deed hij goede zaken omdat zijn naaste concurrent Romain Delbrassine in beide manches achter hem finishte.

Gian Scheele

Gian Scheele uit Zaamslag pakte in Pamel de Belgische titel. Scheele kwam het afgelopen seizoen uit bij de MotorcrossLiefhebbers Bond (MCLB) in de klasse Inters 250 cc. Tijdens de finale werd de Zeeuws-Vlaming in beide manches tweede achter Jurgen Wybo. Het was voor Scheele niet zijn eerste titel bij deze bond. In 2013 was de Yamaha-rijder ook succesvol bij de MX2 nationalen. 

Quote

Ik nam in Pamel geen enkel risico, want ik wilde graag die titel pakken

Gian Scheele

Het gehele seizoen reed hij met de sterksten mee. De laatste weken ging het wat minder. Daar had Scheele wel een verklaring voor. ,,Het is erg druk op het landbouwbedrijf waar ik werk en dan kom ik minder aan rust toe. Dat merk je op de wedstrijddagen. Daarnaast nam ik in Pamel ook geen enkel risico, want ik wilde graag die titel pakken. Dat is gelukt en daar ben ik heel erg blij mee”, zei de trotse kampioen. Zijn vriend Kevin Spruijt uit Axel ging mee ter ondersteuning en won de Inters 500 cc.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement