Volledig scherm
Axel; (Sport) 18/08/2018. Open ZK. 250 cc, Mark Boot (nr.37). (tekst Herman Heuvink) © Peter Nicolai

Motorcrosser Mark Boot wil zijn huid zo duur mogelijk verkopen in Axel

NEDERLANDS KAMPIOENSCHAPAXEL - Komend weekend - zowel op zaterdag als zondag- houdt RES Axel de finale van het NK en ONK motorcross van de Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging (KNMV). Het zijn de belangrijkste wedstrijden, na de Dutch Masters of Motocross. 

Hier vallen naast de titel ook punten te verdienen voor deelname aan de Masters. RES Axel hoopt - en rekent er ook een beetje op - nogmaals op korte termijn de Masters te mogen organiseren, na het succes in 2016. 

De Zeeuwse deelnemers spelen niet echt een belangrijke rol in de top van het klassement, maar willen voor eigen publiek toch zo goed mogelijk voor de dag komen. Mark Boot uit Kamperland is één van hen en hoopt op ‘zijn’ thuiscircuit in de klasse 250 cc dichtbij of op het podium te komen. 

,,Het zal moeilijk worden, want de concurrentie is groot”, weet de KTM-rijder als geen ander. Verder willen in elk geval Jordan Lee van Maaren, Dailey van de Ketterij en Mats Leeuwensteijn uit Vlissingen van start gaan. De definitieve startlijst is nog niet bekend.

Mike Kras uit het Brabantse Putte is een kanshebber voor de dagzege in de 500 cc. Hij heeft zich op het laatste moment aangemeld. De KTM-rijder kwam dit jaar uit in de strijd om het Europees kampioenschap (FIM-Europe) in de klasse 300 cc en was daar de beste. Toch kwam hij vijf punten tekort voor de titel. De Engelsman Brad Anderson werd eerste, door een nul-score in beide manches in het Engelse Matlerley Basin. 

De grootste kanshebbers voor de dagzege in de zwaarste klasse zijn naast Kras de leiders in deze categorie, Sven van der Mierden uit Valkenswaard en Lars van Berkel uit Veghel.

Op zaterdag komt de jeugd aan bod, terwijl de zondag is ingeruimd voor de Inters en Cup-rijders. Op beide dagen beginnen de wedstrijden aan de Lageweg in Axel om 11.30 uur. Na afloop volgt in de kantine van RES Axel de prijsuitreiking. Meer informatie is te vinden op www.resaxel.nl

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement