Volledig scherm
Mark Boot. © Camile Schelstraete

Motorcrosser Mark Boot succesvol in Hasselt

HASSELT – Motorcrosser Mark Boot uit Kamperland heeft op het circuit Runksterkiezel in het Belgische Hasselt een wedstrijd van de Belgische Motorbond in de klasse 250 cc Inters op zijn naam geschreven. 

In de titelstrijd wist hij zijn leidende positie te verstevigen. Dit resultaat kwam niet zonder slag of stoot tot stand. In de eerste manche bij de samengevoegde klassen Inters/Nationalen 250/500 cc kende de in Burgh Haamstede geboren crosser een wat mindere start. Toch wist de 26-jarige KTM-rijder zich op een schitterende manier naar voren te werken om uiteindelijk als vierde te worden afgevlagd. Dat betekende in zijn klasse de derde plaats achter Erik Willems en Tim Louis. 

In de tweede manche kende de man in vorm, Boot, een prima start. De Zeeuw pakte de holeshot en wist de leidende positie vast te houden tot aan de laatste ronde. Robin Bakens, zoon van ex-Nederlands kampioen zijspancross Jan Bakens, kwam met zijn 500 cc Yamaha in zijn wiel. Zonder tegenstand liet Boot hem passeren omdat hij geen bedreiging vormde. De derde en eerste plaats in de manches bleek voldoende voor de dagwinst in de 250 cc. Bakens won de 500 cc. Zijn grootste tegenstander in de titelstrijd in de 250 cc, Daymond Martens, werd in het dagklassement derde. In de stand van het kampioenschap heeft Boot na 7 wedstrijden 365 punten verzameld en dat zijn er 23 meer dan Martens.

Van de Ketterij

Bij de Beloften was er een vijfde plaats weggelegd voor Dailey van de Ketterij uit Vlissingen. In de eerste manche werd hij keurig derde. In de tweede manche ging het wat moeizamer en bereikte hij de finish als zevende. In de strijd om de titel bezet Van de Ketterij de vierde plaats met 286 punten. De lijst wordt aangevoerd door de in Axel veelvuldig aantredende Marnick Lagrou uit Massenhoven met 396 punten.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement