Volledig scherm
Mark Boot, hier met zijn stiefzoontje Liam, miste een deel van het motorcrossseizoen door een elleboogbreuk. © Johan Van Der Heijden

Motorcrosser Mark Boot kroont zich tot Belgisch kampioen MX 2

BAISIEUX - Motorcrosser Mark Boot uit Kamperland heeft bij de Inters MX 2 de Belgische titel gegrepen. De KTM-rijder van het MC Mikkola-team kon met een redelijke voorsprong en dus een goed gevoel afreizen naar het Waalse Baisieux, waar de finale in categorieën werd verreden. Dat Boot het kampioenschap won was wat opmerkelijk, omdat hij een gedeelte van het seizoen door een elleboogbreuk miste. Maar juist in die fase waren er geen tellende wedstrijden.

De laatste wedstrijd op het parcours Fermé du Monts was verre van eenvoudig. Door een paar fikse regenbuien werden de hellingen op het heuvelachtige circuit spekglad. In de eerste manche kreeg Boot ook nog eens te maken met een lekke band. Hij viel even terug naar de achterhoede, maar bereikte door slim te rijden alsnog als twaalfde de finish.

Titel al binnen

Aangezien ook zijn naaste concurrent Jens Hendrickx met een negende plaats minder goed presteerde, was het kampioenschap al na de eerste manche binnen. De tweede manche ging het wat beter met de in Burgh-Haamstede geboren crosser, maar echt zijn draai vinden op dit parcours lukte hem niet. De onlangs 26 jaar oud geworden Zeeuw werd als zevende afgevlagd en werd daardoor tiende in het dagklassement.

Bij de Espoirs (beginners) werd zijn teamgenoot Dailey van de Ketterij uit Vlissingen vijfde in het dagklassement. In beide manches had hij datzelfde resultaat behaald. In de eindstand om de titel werd hij zesde.