Mark Boot, hier met zijn stiefzoontje Liam, miste een deel van het motorcrossseizoen door een elleboogbreuk.
Volledig scherm
Mark Boot, hier met zijn stiefzoontje Liam, miste een deel van het motorcrossseizoen door een elleboogbreuk. © Johan Van Der Heijden

Motorcrosser Mark Boot kroont zich tot Belgisch kampioen MX 2

BAISIEUX - Motorcrosser Mark Boot uit Kamperland heeft bij de Inters MX 2 de Belgische titel gegrepen. De KTM-rijder van het MC Mikkola-team kon met een redelijke voorsprong en dus een goed gevoel afreizen naar het Waalse Baisieux, waar de finale in categorieën werd verreden. Dat Boot het kampioenschap won was wat opmerkelijk, omdat hij een gedeelte van het seizoen door een elleboogbreuk miste. Maar juist in die fase waren er geen tellende wedstrijden.

  1. Milan Vader na 12 dagen coma en eerste herstel: ‘Als ik geen wielrenner was geweest, had ik dit niet overleefd’
    PREMIUM

    Milan Vader na 12 dagen coma en eerste herstel: ‘Als ik geen wielrenner was geweest, had ik dit niet overleefd’

    MIDDELBURG - Het is bijna niet voor te stellen dat Milan Vader, die in zijn ouderlijk huis in Middelburg de deur zelf open doet, drieënhalve week geleden nog in coma lag. Zijn ogen hebben weer een glinstering en hij beweegt ogenschijnlijk normaal. Van buiten is er ook bijna niets meer te zien van de gevolgen van de zware crash die hij op 8 april maakte tijdens de Ronde van het Baskenland. Bij zijn linkeroog zit een litteken, op zijn onderarmen zitten wat putjes op de plekken waar de infusen aangelegd waren.