Volledig scherm

Mooi weer in Kustmarathonweekeinde

ZOUTELANDE - Weerman Peter Walraven heeft goed nieuws. De inwoner van Vrouwenpolder die via www.meteowallie.nl het Zeeuwse weer voorspelt, verwacht voor vandaag, zaterdag en zondag uitstekend Kustmarathonweer.

De dag van vandaag begon weliswaar met regen, maar die is inmiddels weg en de zon schijnt. Als aan het eind van de middag de vrouwen aan de Ladiesrun beginnen, is het half bewolkt en droog, liefst 21 graden en is de wind gekrompen naar zuidwest 3.

De zaterdag begint voor de moutainbikers grijs en bewolkt. Het blijft wel droog. Later op de dag laat de zon zich meer zien en wordt het 17 a 18 graden. De wind komt uit het noordwesten kracht 3 a 4. Dat is niet zo gunstig de hardlopers. Als ze over het strand van Vrouwenpolder naar Oostkapelle lopen, is het al hoog water en dat zal door de wind nog een beetje extra opgestuwd worden.

Zondag wordt de mooiste dag van het weekeinde. De dag begint met nevel en mist, maar als die opgetrokken is, wordt het steeds zonniger. Het kwik gaat naar 18 a 19 graden en de wind is dankzij een hogedrukgebiedje ten zuidwesten van ons variabel kracht 2 a 3. Geweldig wandelweer dus!

 1. Milan Vader: ‘Ik ben nog meer gaan leven als een topsporter’
  PREMIUM

  Milan Vader: ‘Ik ben nog meer gaan leven als een topsporter’

  MIDDELBURG - Milan Vader heeft onlangs zijn kledingmaten al aan sportkoepel NOCNSF moeten doorgeven. De Middelburgse mountainbiker, die sinds vier weken een olympische nominatie op zak heeft, glimt als-ie het vertelt. Op die manier worden de Spelen van 2020 namelijk heel concreet. ,,In het begin was ik voorzichtig. Ik durfde eigenlijk niet hardop te zeggen dat ik naar Tokio ga. Nu doe ik dat wel gewoon. Het kan bijna niet meer misgaan.”
 2. Rollercoaster leidt Brian van Goethem naar de Vuelta
  PREMIUM

  Rollercoas­ter leidt Brian van Goethem naar de Vuelta

  PHILIPPINE - Een rollercoaster, zo beschrijft wielrenner Brian van Goethem de periode waarin hij zich bevindt. Begin deze maand was er tragisch nieuws, toen zijn ploeggenoot Bjorg Lambrecht na een zware valpartij in de Ronde van Polen het leven liet. Kort daarna werd hij door zijn ploeg opgeroepen voor de Vuelta, de eerste grote ronde in zijn carrière. ,,Natuurlijk was ik daar blij mee, maar het is een verschrikkelijke periode geweest.”