Monique Verschuure.
Volledig scherm
PREMIUM
Monique Verschuure. © Marcelle Davidse

Monique Verschuure kan gelukkig nog sporten

YERSEKE - Ook de Zeeuwse sport is in de ban van het coronavirus. Hoe gaan spelers en trainers ermee om? Vandaag in deel 3: Monique Verschuure.

Het bericht dat ze eigenlijk al een paar dagen zag aankomen, kwam er zondagavond. Monique Verschuure moest haar horecagelegenheid, café De Sportvisser in Yerseke, sluiten als gevolg van de maatregelen tegen het coronavirus. Niemand weet hoe lang. Maar gelukkig kan de atlete haar ei voorlopig nog wel kwijt in de sport.

Hoewel Verschuure al wel had verwacht dat de maatregel er zou komen, kwam het bericht zondag best hard aan. ,,De maandag heb ik wel nodig gehad om het even te laten bezinken.’’ De sport hielp daarbij. ,,Samen met Antwan Tolhoek en Joannathan (allebei wielrenners) ben ik een lekker stuk gaan fietsen.’’

 1. Sporters en clubs missen elkaar: ‘Verenigen doe je samen. Dat gaat nu even niet’
  PREMIUM
  reportage

  Sporters en clubs missen elkaar: ‘Verenigen doe je samen. Dat gaat nu even niet’

  ARNEMUIDEN - Nergens is waarschijnlijk de ‘korvendichtheid’ zo groot als in Arnemuiden. Maak je een ronde door het Walcherse dorp, dan zie je overal knalgele manden boven de schuttingen uitsteken. Nu er vanwege het coronavirus niet in clubverband gesport mag worden, biedt dat uitkomst voor veel leden van TOP. Maar daarmee is ook meteen het enige positieve genoemd. De club krijgt - net als alle andere - een grote klap te verwerken.
 2. Swartjes doet na een kwart eeuw volleybal een stapje terug
  PREMIUM

  Swartjes doet na een kwart eeuw volleybal een stapje terug

  BIGGEKERKE - Henriëtte Swartjes kreeg het volleyballen met de paplepel ingegoten, debuteerde als jeugdspeelster op hoog niveau en speelde in veel uithoeken van het land. De geboren Zoutelandse verhuisde op jonge leeftijd naar Kampen, speelde tijdens haar studietijd in de omgeving van Rotterdam en kwam eenmaal terug op Zeeuwse bodem voor Dynamo’70, Kwiek, VVS’92 en Ardito uit. Na een kwart eeuw volleybal in een standaardteam is het mooi geweest, vindt ze.
 3. ‘Onzichtbare wedstrijd’ levert een officieus Zeeuws record op

  ‘Onzichtba­re wedstrijd’ levert een officieus Zeeuws record op

  GOES - In een tijd waarin geen sportevenementen georganiseerd kunnen worden is creativiteit een groot goed. Apps zoals Strava bieden uitkomst om op afstand ‘onzichtbare wedstrijden’ te creëren. Zo rolde in Zeeland het initiatief ‘Run your own race’ uit de koker van hardloopfanaat en -organisator Jan Roose. Ieder weekend staan er één of twee loopafstanden op het programma. Het openingsweekend leverde direct een officieus Zeeuws record op de vijf kilometer op.