Volledig scherm

Minnaard tweede in Westrozebeke

Marco Minnaard is maandag als tweede geëindigd in de 63e Grote Prijs Raf Jonckheere in het Belgische Westrozebeke. De wielrenner uit Wemeldinge moest in het de profkoers, waar zo'n 80 deelnemers aan het vertrek verschenen, het in de eindsprint afleggen tegen Baptiste Planckaert.Twee valpartijen dunden het peloton flink uit.

Uiteindelijk ging een kopgroep van vijf man de laatste ronde in. Hierbij zat naast Minnaard ook Brian van Goethem uit Sluiskil. In de spurt op de licht hellende aankomst in Westrozebeke was Planckaert net iets sneller dan Minnaard en Steven Caethoven. Gianni Meersman werd vierde, Van Goethem moest zich tevreden stellen met de vijfde plaats.

 1. Rollercoaster leidt Brian van Goethem naar de Vuelta
  PREMIUM

  Rollercoas­ter leidt Brian van Goethem naar de Vuelta

  PHILIPPINE - Een rollercoaster, zo beschrijft wielrenner Brian van Goethem de periode waarin hij zich bevindt. Begin deze maand was er tragisch nieuws, toen zijn ploeggenoot Bjorg Lambrecht na een zware valpartij in de Ronde van Polen het leven liet. Kort daarna werd hij door zijn ploeg opgeroepen voor de Vuelta, de eerste grote ronde in zijn carrière. ,,Natuurlijk was ik daar blij mee, maar het is een verschrikkelijke periode geweest.”
 2. Amigo's Open Darts Zeeland hoopt met flinke prijzenpot weer toppers naar Zeeland te trekken

  Amigo's Open Darts Zeeland hoopt met flinke prijzenpot weer toppers naar Zeeland te trekken

  OOST-SOUBURG - Stichting Darts Zeeland organiseert op 24 augustus voor de achtste keer de Amigo’s Open Darts Zeeland. In Sporthal de Belt te Oost-Souburg zullen op die dag ruim veertig borden klaarstaan om dit toernooi af te werken. Met een gegarandeerde prijzenpot van 5.000 euro is het één van de meest populaire toernooien in Nederland, waar in het verleden vele topdarters aan hebben deelgenomen.