Volledig scherm
Marco Minnaard tijdens de Tour de France van vorig jaar. © AFP

Minnaard nog in de wachtkamer voor Tour de France

VLISSINGEN - Wielrenner Marco Minnaard zit nog in de wachtkamer voor een startbewijs voor de Tour de France. Zijn ploeg Wanty-Gobert maakte woensdag de eerste vijf deelnemers bekend en daar zat de Zeeuw niet bij. Er zijn nog drie plaatsen te vergeven.

De Belgen Aimé De Gendt en Xandro Meurisse, de Noor Odd Eiking, de Italiaan Andrea Pasqualon en de Fransman Guillaume Martin gaan sowieso met de Belgische equipe de Ronde van Frankrijk in. Acht renners komen nog in aanmerking voor de laatste drie plekken. Dat zin naast Minnaard - die de afgelopen twee jaar wel de Tour de France reed - zijn landgenoot Wesley Kreder, de Belgen Frederik Backaert, Kevin Van Melsen, Pieter Vanspeybrouck en Loïc Vliegen en de Fransen Fabien Doubey en Yoann Offredo.

,,We hebben onze selectie met het oog op een zware Ronde van Frankrijk uitgebalanceerd’’, aldus Jean-François Bourlart, manager bij Wanty. ,,Ons team wordt krachtiger, zoals we dit zowel op de wegen van de Dauphiné als tijdens de Rondes van België en Luxemburg of de GP Canton Aargau hebben kunnen zien. Guillaume Martin blijft, zoals bij de voorbije twee edities, onze troef voor het bergklassement. Andrea Pasqualon, die goed was voor zes top 10 plaatsen vorig jaar, zal onze enige sprinter zijn.’’

,,We hebben ervoor gekozen om vijf namen bekend te maken, om deze renners te ontlasten’’, vervolgt hij. ,,Op deze manier kunnen ze zich voluit op de voorbereiding van de aankomende Ronde van Frankrijk tichten. We nemen nog één week de tijd om de resterende drie renners te selecteren. Deze plaatsen zullen de moeilijkste zijn om te kiezen, maar we zullen snel een beslissing maken met de sportieve directie.’’

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Mark Boot rijdt Strandcross op karakter
    PREMIUM

    Mark Boot rijdt Strand­cross op karakter

    VLISSINGEN - Ronkende motoren, opstuivend zand en een nazomers zonnetje kregen de duizenden toeschouwers gisteren voorgeschoteld tijdens de Strandcross, het jaarlijkse motorsportevenement aan de Walcherse kust. ,,Zelfs als je niks van crossen weet, zie je hoe zwaar dit is”, stelde Mark Boot na afloop. Hij verwees onder meer naar het ‘mulle zand’. ,,Als je elk weekend rijdt, ben je fit genoeg. Voor amateurs is dit echt ontzettend zwaar.”