Hans Peter Minderhoud heeft het zichtbaar heet tijdens zijn Grand Prix in Tokio. Desondanks komt de combinatie goed uit de verf.
Volledig scherm
Hans Peter Minderhoud heeft het zichtbaar heet tijdens zijn Grand Prix in Tokio. Desondanks komt de combinatie goed uit de verf. © Reuters

Minderhoud start goed in Tokio: individuele dressuurfinale is bijna niet te missen

TOKIO – Dressuurruiter Hans Peter Minderhoud heeft zich zaterdag nog niet meteen geplaatst voor de finale van het individuele toernooi. De Westkapellenaar, bezig aan zijn derde Olympische Spelen, zag zijn proef in de Grand Prix beloond worden met 76,817 procent. Daarmee werd hij derde in groep C, wat net niet genoeg was voor directe kwalificatie.

  1. Dinja van Liere en Hermès pakken met recordscore overwinning in Aken

    Dinja van Liere en Hermès pakken met recordsco­re overwin­ning in Aken

    AKEN - Dinja van Liere heeft in Aken de Grand Prix op haar naam geschreven. De uit Kapelle afkomstige dressuuramazone zette met de negenjarige hengst Hermès een nieuw persoonlijk record neer. In het eerste onderdeel van de landenwedstrijd werd de proef van het duo door de jury met 78.022 procent beloond. Die score leverde haar de overwinning op. Voor Van Liere was het haar seniorendebuut op het meest prestigieuze concours ter wereld.