Volledig scherm
PREMIUM
Milan Vader tijdens de World Cup in Lenzerheide. © BSR Agency

Milan Vader: ‘Ik ben nog meer gaan leven als een topsporter’

MIDDELBURG - Milan Vader heeft onlangs zijn kledingmaten al aan sportkoepel NOCNSF moeten doorgeven. De Middelburgse mountainbiker, die sinds vier weken een olympische nominatie op zak heeft, glimt als-ie het vertelt. Op die manier worden de Spelen van 2020 namelijk heel concreet. ,,In het begin was ik voorzichtig. Ik durfde eigenlijk niet hardop te zeggen dat ik naar Tokio ga. Nu doe ik dat wel gewoon. Het kan bijna niet meer misgaan.”

Vader (23) geniet op een terras in het centrum van Middelburg van een espresso. Hij is net terug van een hoogtestage in het Italiaanse Livigno, waarmee hij een lange en zeer succesvolle roadtrip door Europa afsloot. Hij werd als eerstejaars eliterenner onder meer derde op het EK in Brno. Nu is hij een paar dagen thuis, voor hij weer naar het WK in Canada vertrekt. Het is tijd om even stil te staan bij hou mooi deze zomer is, al moet er ook gewoon getraind worden. ,,Straks maak ik nog een rondje.”

Je verkeert in de vorm van je leven. Al jaren leef je toe naar de Olympische Spelen van Tokio. Nu heb je ineens binnen korte tijd zekerheid gekregen.

,,Ja, klopt. Vorig jaar hadden wij thuis in alle eerlijkheid nog een beetje onze twijfels. Wilde ik naar Tokio, dan moest ik nog aan de bak. Ik ben niet ontevreden over hoe het ging in 2018, maar het was wel een jaar van nét niet. Ik werd derde op het EK voor beloften, maar liep bij de wereldbekerwedstrijden steeds een medaille mis. Ik miste net dat extraatje.”

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement