Volledig scherm
© Patrick Vader

Milan Vader en Didi de Vries nationaal kampioen mountainbike in Groesbeek

GROESBEEK - Milan Vader en Didi de Vries zijn in Groesbeek nationaal kampioen mountainbike geworden.

Vader kwam uit bij de junioren, De Vries reed bij de nieuwelingen meisjes Milan Vader liet in Groesbeek Rick Jansen achter zich. De voorsprong was acht seconden. Pim van de Swaluw finishte als achtste.

Didi de Vries was zaterdag de sterkste bij de nieuwelingen meisjes. De renster uit Wilhelminadorp, die voor Waasland MTB uitkomt, had vijf seconden voorsprong op Romy Berends. Aimée Schoe (Vrouwenpolder) eindigde bij de nieuwelingen meisjes op een achtste plaats.

Thijmen van de Vrede veroverde zaterdag brons bij de amateurs. De Goesenaar moest Guus Smits en Coen Hoogervorst voor laten gaan. Van de Vrede had een prima start, lag zelfs nog even op kop, maar moest in de slotfase zijn concurrenten laten gaan.

  1. Milan Vader: ‘Ik ben nog meer gaan leven als een topsporter’
    PREMIUM

    Milan Vader: ‘Ik ben nog meer gaan leven als een topsporter’

    MIDDELBURG - Milan Vader heeft onlangs zijn kledingmaten al aan sportkoepel NOCNSF moeten doorgeven. De Middelburgse mountainbiker, die sinds vier weken een olympische nominatie op zak heeft, glimt als-ie het vertelt. Op die manier worden de Spelen van 2020 namelijk heel concreet. ,,In het begin was ik voorzichtig. Ik durfde eigenlijk niet hardop te zeggen dat ik naar Tokio ga. Nu doe ik dat wel gewoon. Het kan bijna niet meer misgaan.”