Miguel Broodman met Rabby.
Volledig scherm
PREMIUM
Miguel Broodman met Rabby. © Lucien Roelandt

Miguel Broodman uit Sluis verrast alles en iedereen bij Indoor Eventing

NIEUW- EN SINT JOOSLAND - Miguel Broodman zorgde zaterdag in de Internationale Indoor Eventing Zeeland wedstrijd in Nieuw- en Sint Joosland voor een enorme stunt. In een van spanning meeslepend gevecht stuurde de ruiter uit Sluis de ruin Rabby in de klasse L naar de felbevochten zege.

Broodman was hiermee de enige Zeeuw die in deze sterkbezette tiende editie een overwinning in de wacht sleepte. Die overwinning kreeg de net achttienjarige West-Zeeuws-Vlaming beslist niet in de schoot geworpen. Het verschil tussen goud en brons bedroeg slechts 0,8 punt.

Na een foutloos springparcours stuurde Broodman de als een hyena de zestien hindernissen verslindende Rabby foutloos rond. Met slechts twee strafpunten benaderde de combinatie ook nog als beste de meest gestelde ideale tijd. ,,Rabby gaf mij bij het springen al een goed gevoel‘’, stak een van oor tot oor glunderende Miguel van wal.

  1. Sporters en clubs missen elkaar: ‘Verenigen doe je samen. Dat gaat nu even niet’
    PREMIUM
    reportage

    Sporters en clubs missen elkaar: ‘Verenigen doe je samen. Dat gaat nu even niet’

    ARNEMUIDEN - Nergens is waarschijnlijk de ‘korvendichtheid’ zo groot als in Arnemuiden. Maak je een ronde door het Walcherse dorp, dan zie je overal knalgele manden boven de schuttingen uitsteken. Nu er vanwege het coronavirus niet in clubverband gesport mag worden, biedt dat uitkomst voor veel leden van TOP. Maar daarmee is ook meteen het enige positieve genoemd. De club krijgt - net als alle andere - een grote klap te verwerken.