Mick van Dijke met de bolletjestrui in Zwolle.
Volledig scherm
PREMIUM
Mick van Dijke met de bolletjestrui in Zwolle. © eigen foto

Mick van Dijke reed zich in enige koers meteen in de bollen

COLIJNSPLAAT - Vroeger dan normaal is het tijd om terug te kijken op het seizoen. Want door het coronavirus zijn veel competities abrupt tot een einde gekomen en liggen andere sporten stil. Wat waren de hoogtepunten van een vreemde jaargang? In deel 12: wielrenner en mountainbiker Mick van Dijke.

Het seizoen was nog maar net begonnen toen Mick van Dijke alweer in zijn remmen moest knijpen. De 20-jarige Noord-Bevelander was met zijn tweelingbroer Tim net overgestapt naar de opleidingsploeg van Team Jumbo Visma. Het had een mooi debuutjaar moeten worden, met meerdere aansprekende koersen op de planning, maar daar is tot nu toe nog maar weinig van terecht gekomen. Eén keer kwam hij slechts in actie en tijdens die wedstrijd liet hij wel direct zijn visitekaartje achter.

Zaterdag 29 februari; het lijkt al jaren achter ons te liggen. We leefden in een heel andere wereld, waarin sport de normaalste zaak van de wereld was. Mick van Dijke reed die dag zijn eerste wegwedstrijd van het seizoen, tevens zijn eerste koers op de weg in het shirt van Jumbo-Visma Development Team. ,,Dat was ook meteen mijn enige wedstrijd dit seizoen en mijn hoogtepunt’’, zegt hij.

 1. BC Vlissingen na één seizoen terug in eerste divisie

  BC Vlissingen na één seizoen terug in eerste divisie

  VLISSINGEN - De basketballers van BC Vlissingen zijn gepromoveerd naar de eerste divisie. Het team van coach Benjamin Steenbeek stond bij het afbreken van de competitie vanwege het coronavirus op de eerste plaats. Omdat er nog vijf wedstrijden te spelen waren, wees de NBB geen kampioenen aan en was er veel onduidelijkheid over de promotie en de degradatie. Door de eerste divisies uit te breiden van twaalf naar veertien teams, kwam er extra ruimte om te promoveren.
 2. ‘Corona? Het lijkt of het hier niet meer speelt’
  PREMIUM

  ‘Corona? Het lijkt of het hier niet meer speelt’

  PHAN RANG-THÁP CHÀM - Davy Scheffers is nog één van de weinige toeristen in Vietnam. De 28-jarige Zierikzeeënaar reisde eind januari naar surfhotspot Phan Rang-Tháp Chàm, waar hij twee maanden dacht te gaan trainen. Nu zit hij er nog steeds. ,,Ik heb onlangs mijn visum maar verlengd tot augustus”, vertelt hij vanuit zijn appartement. ,,Er gaan nog steeds geen vluchten naar Europa. Kans op repatriëring zie ik voorlopig niet.”