De winnende turnsters van MTV uit Middelburg op de toestelfinales.
Volledig scherm
De winnende turnsters van MTV uit Middelburg op de toestelfinales. © PZC

Medailleregen voor MTV en Turnschool Zeeland in Breda

BREDA - De finales op de turntoestellen die afgelopen weekend in Breda werden gehouden, waren zoals altijd weer een medaillefestijn. MTV Middelburg kwam thuis met 21 medailles. De dames in de eerste en tweede divisie sprokkelden negen keer goud, negen keer zilver en drie keer brons bij elkaar. Turnschool Zeeland pakte achttien medailles, waarvan vier keer goud, zes keer zilver en acht keer brons.

Tegelijkertijd werd in Breda de regiofinale in de derde divisie geturnd, waarbij MTV eveneens in de prijzen viel. Soo Yun de Ruijter won een bronzen medaille op de meerkamp, terwijl de senior-vrouwen Rachel Louws en Mariëlle Tange een knappe prestatie leverden door zich te plaatsten voor de landelijke halve finale. Dat deden Sophie Roost, Amira Dieleman en Renske Zijlstra van EMM ook. De club uit Terneuzen nam tevens nog een gouden (Sophie Troost) en een zilveren (Renske Zijlstra) medaille mee naar huis.

Zena Weijers van Delta Sport eindigde als tweede bij de derde divisie jeugd. Samen met Noah de Ruijter plaatste zij zich ook voor de halve finale NK. Bij de toestellenfinale regio werd door de turnsters van Delta Sport één keer goud, één keer zilver en twee keer brons binnengehaald.

Bij de kwalificatie vierde en vijfde divisie waren er eerste plaatsen voor Delta Sport-turnsters Rosanne Mol (vierde divisie junior) en Floor de Bruine (pupil D1). MTV-turnster Bente van der Linde eindigde op dat niveau op de tweede plaats. Beide turnsters haalde hoge scores, van meer dan 54 punten. Indy Smits van Delta Sport verdiende een zilveren plak bij de vierde divisie junior op de meerkamp. GV Koudekerke haalde brons met Miron Baas op rek, bij de instap N2.

Jongste categorieën

Door de jongens werd geturnd in Weert, waar de jongste categorieën in actie kwamen. Door Thor Sas van Gent werd goed gepresteerd bij de pupillen. Aurelio Cleemput won goud op de meerkamp, met een fraai totaal van 95,95 punten. Clubgenoot Jaro Geens moest genoegen nemen met de tweede plaats (95,45). De Benjamins van Delta Sport waren oppermachtig met In Geerts (93,60) en Thijs van Welt (93.30). De turners plaatsten zich voor de landelijke bondsfinale op 16 mei in Wijk bij Duurstede. Dustin Erades (pupil tweede divisie) werd achtste en stroomt door naar de kwartfinale NK, op 4 april in Tilburg.

Volledig scherm
© Thinkstock

Acrogym

Bij de kwalificatiewedstrijd acrogym in Oss boekten teams van GV Delta Sport vier overwinningen. Daarnaast waren er twee zilveren en twee bronzen medailles. In de C-categorie won het seniorenteam, bestaande uit Babette Verkerke en Guus Rademaker, het toernooi met de oefeningen balans en tempo (46.770 punten). Overwinningen waren er ook voor Faja van Wensen, Annegreet de Ronde en Nienke Grauss (E-jeugd groep) en Kaleigh Schoute met Jara Schot (E-jeugd). Laura van Ginkel en Ilse de Ronde waren de besten bij de D-junioren. Zilveren medailles gingen naar Amy Leijten en Melissa Bakelaar (C-junioren) en Anne Griffioen met Floor de Bruine (D-jeugd). De bronzen medailles waren voor Senna Groenendijk en Guusje Hoek (D-jeugd) en voor het team Melissa Dooge met Saphira van Dam (D-junioren).

 1. Sporters en clubs missen elkaar: ‘Verenigen doe je samen. Dat gaat nu even niet’
  PREMIUM
  reportage

  Sporters en clubs missen elkaar: ‘Verenigen doe je samen. Dat gaat nu even niet’

  ARNEMUIDEN - Nergens is waarschijnlijk de ‘korvendichtheid’ zo groot als in Arnemuiden. Maak je een ronde door het Walcherse dorp, dan zie je overal knalgele manden boven de schuttingen uitsteken. Nu er vanwege het coronavirus niet in clubverband gesport mag worden, biedt dat uitkomst voor veel leden van TOP. Maar daarmee is ook meteen het enige positieve genoemd. De club krijgt - net als alle andere - een grote klap te verwerken.
 2. Swartjes doet na een kwart eeuw volleybal een stapje terug
  PREMIUM

  Swartjes doet na een kwart eeuw volleybal een stapje terug

  BIGGEKERKE - Henriëtte Swartjes kreeg het volleyballen met de paplepel ingegoten, debuteerde als jeugdspeelster op hoog niveau en speelde in veel uithoeken van het land. De geboren Zoutelandse verhuisde op jonge leeftijd naar Kampen, speelde tijdens haar studietijd in de omgeving van Rotterdam en kwam eenmaal terug op Zeeuwse bodem voor Dynamo’70, Kwiek, VVS’92 en Ardito uit. Na een kwart eeuw volleybal in een standaardteam is het mooi geweest, vindt ze.
 3. ‘Onzichtbare wedstrijd’ levert een officieus Zeeuws record op

  ‘Onzichtba­re wedstrijd’ levert een officieus Zeeuws record op

  GOES - In een tijd waarin geen sportevenementen georganiseerd kunnen worden is creativiteit een groot goed. Apps zoals Strava bieden uitkomst om op afstand ‘onzichtbare wedstrijden’ te creëren. Zo rolde in Zeeland het initiatief ‘Run your own race’ uit de koker van hardloopfanaat en -organisator Jan Roose. Ieder weekend staan er één of twee loopafstanden op het programma. Het openingsweekend leverde direct een officieus Zeeuws record op de vijf kilometer op.