Aanvoerder Richie McCaw van Nieuw-Zeeland na de WK-winst in 2015.
Volledig scherm
PREMIUM
Aanvoerder Richie McCaw van Nieuw-Zeeland na de WK-winst in 2015. © REUTERS

McCaw leerde Oemoemenoe-rugbyer De Lange het spel te lezen

MIDDELBURG - Bijna iedere sporter heeft wel een idool. Maar wie en waarom? En hebben die helden ook invloed op iemands loopbaan? In deel 8: rugbyer Peter de Lange over Richie McCaw.

Op het moment dat Peter de Lange begon met rugbyen, had hij nog niet echt een idool. De Walchenaar was toen ook nog heel jong. Zes jaar, misschien net zeven. Op latere leeftijd vond de speler van het Middelburgse Oemoemenoe alsnog zijn held en voorbeeld binnen de rugbywereld. En niet de minste. De Nieuw-Zeelander Richie McCaw was begin twintig toen hij al aanvoerder was van zijn land, werd meerdere keren uitgeroepen tot beste speler van de wereld en sloot zijn imposante loopbaan in 2015 af met winst op het WK.

Er is niet één ding in het spel van Richie McCaw waardoor Peter de Lange hem is gaan bewonderen. ,,Het zijn meerdere, zeer belangrijke punten’’, vertelt de 29-jarige speler van Oemoemenoe. ,,Sowieso zijn rust. Richie McCaw was al op vrij jonge leeftijd aanvoerder van Nieuw-Zeeland, ook wel de All Blacks genoemd. Dan heb je een enorme druk op je schouders. Hij bleef daar heel rustig onder en speelde ook nog eens heel goed.’’