Volledig scherm
Mark Boot op archiefbeeld uit 2016 al vliegend met zijn crossmotor in actie in de Zeelandhallen in Goes. © Izaäk Verkeste

Mark Boot is Zeeuwse eenling bij Supercross in Goes

GOES - Mark Boot is komend weekeinde wéér de enige Zeeuw die zich tussen het internationale geweld meldt bij de Supercross in Goes. Provinciegenoten die al snel op dat hoogste niveau bij een dergelijke indoorrace mee kunnen strijden, ziet de KTM-rijder uit Kamperland niet één-twee-drie. 

,,Mij bevalt het in Goes al heel lang heel goed. Hoewel het elk jaar mijn enige supercross is, kan ik toch wel steeds goed meekomen”, zegt hij. ,,Anderen moeten er misschien meer tijd in stoppen om dat te bereiken en zien dat niet zitten.” De nu 26-jarige crosser is al lange tijd de Zeeuwse nummer één in de Zeelandhallen. De duizenden toeschouwers hebben hem al vaak in de finale van de Inters zien staan en schreeuwden hun kelen schor voor de man met nummer 37. 

Buitenlandse indoorcracks

Bij de voorgaande edities deden er ook nog wel kansrijke provinciegenoten mee bij de SX1 en SX2, maar die ontbreken nu. ,,Bij de 65cc en 85cc zijn er nog wel wat goede rijders, maar voor die de stap naar de Inters hebben gezet…” Boot zal komend weekend weer proberen de eindstrijd te halen. Hij neemt het op tegen vooral Duitse, Belgische en Deense indoorcracks. 

,,Veel van die jongens hebben deze winter al meegedaan in buitenlandse competities of in Schijndel of Zuidbroek. De meesten hebben meer ervaring met dit soort wedstrijden dan ik”, vertelt Boot. ,,Maar ik hoop dat ik komend weekeinde een beetje door die specialisten meegezogen word over de baan. Ik heb deze week al twee keer getraind in Goes en ik merkte dat het rondje me minder ligt dan in 2017. Maar als ik straks met alleen maar snelle jongens rijd, kan ik misschien nog wat harder.”

Lees in de papieren PZC van donderdag, digitaal of via Blendle meer over Mark Boot.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement