Volledig scherm
De crossers krijgen bij enduro de nodige hindernissen te overwinnen. © EPA

Mark Boot en Stefan Hage nu tegen elkaar bij enduro in Rilland

RILLAND - Voor de derde keer organiseert de Motor Enduro Vereniging Zeeland (MEVZ) zaterdag in samenwerking met de motorclub Rilland een drie-uurs crosscountry voor teams en solorijders. Daarnaast wordt voor de tweede keer in successie gestreden om punten meetellend voor het Nederlands kampioenschap jeugd enduro.

Er is een traject van 12 kilometer uitgezet rond het Scheldecircuit in Rilland. De voormiddag staat geheel in het teken van de Nederlandse talenten in deze tak van motorsport. Voor de drie-uurs crosscountry hebben zich 60 solorijders aangemeld en 36 koppels.

Vorig jaar werden de Zeeuwen Mark Boot (Kamperland) en Stefan Hage (Kapelle) tweede achter Thierry Pittens en Robin Holtmeulen. Dit jaar start Boot met zijn Belgische teammaat bij de MC Mikkola, Jochem Walckiers. Hage vormt een team met Alex Brand (Hoogerheide). Ook de gebroeders Casper en Steven Ovaa vormen een team.

Bij de solorijders doet meervoudig Nederlands enduro- en trialkampioen Alex van den Broek uit Zundert mee. Ook Freddy Roelofs uit Meliskerke komt hier aan de start, evenals Bart Kuzee uit Waarde.

Het NK enduro gaat zaterdag om 9.00 uur van start onder leiding van wedstrijdleider Leo van Waasdijk uit Heinkenszand. Hij debuteert en heeft Ronald Bimmel uit Aagtekerke als starter. De crosscountry gaat van start om 13.00 uur en eindigt om 16.00 uur.