Volledig scherm
Marco Minnaard. © Marieke Mandemaker

Marco Minnaard wint op vertrouwde grond

WEMELDINGE - De zevende wedstrijd van de Zeeuwse ATB-wintercompetitie was een prooi voor Marco Minnaard. De voormalig profwielrenner won in zijn woonplaats Wemeldinge.

Minnaard reed in de tweede ronde weg bij de concurrentie. De dertigjarige Zeeuw kreeg een steeds grotere voorsprong en kwam uiteindelijk met een marge van ruim twee minuten over de streep. De Goesenaar Thijmen van de Vrede werd tweede, de Belg Joey de Decker derde.

Ook bij de vrouwen was er een Zeeuwse zege in Wemeldinge. Anne van de Swaluw uit Kwadendamme kwam als eerste over de streep. De Middelburgse Yva Geluk legde beslag op plek twee, Marlou Eckhardt uit Kruiningen werd derde.

  1. De Scheldeprijs moet weer een échte sprintkoers worden
    PREMIUM

    De Schelde­prijs moet weer een échte sprint­koers worden

    TERNEUZEN – Jarenlang werd de Scheldeprijs gekscherend in de volksmond het wereldkampioenschap voor sprinters genoemd. Sinds de wedstrijd van start gaat in Terneuzen is dat beeld wat veranderd. De organisatie wil echter terug naar een pure machtsstrijd tussen de snelste mannen op twee wielen. ,,Het is de bedoeling dat de koers weer aantrekkelijker wordt voor sprinters”, klinkt het uit de mond van wedstrijdvoorzitter Jack Vissers.