Volledig scherm

Marco Minnaard vertrekt bij Rabobank

WEMELDINGE - Marco Minnaard moet op zoek naar een nieuwe ploeg. De wielrenner uit Wemeldinge krijgt geen nieuw contract bij de opleidingsploeg van Rabobank.

Voor de 24-jarige Minnaard komt het niet als een verrassing. ,,Ik rijd in een opleidingsploeg. Die is voor jonge renners en ik ben nu te oud.'' De Bevelander heeft voor volgend jaar nog geen nieuwe ploeg. Waarschijnlijk komt dat omdat hij dit jaar nog geen opvallende resultaten heeft geboekt. Hij werd aan het begin van het seizoen geplaagd door een knieblessure. Tijdens de Volta Limburg Classic forceerde hij het gewricht. ,,Ik moest eerst een maand rust nemen en daarna duurde het langer dan verwacht om weer op niveau te komen."

Minnaard hoopt in het restant van het seizoen nog een paar goede uitslagen te rijden, zodat er interesse van goede teams komt.

 1. Milan Vader: ‘Ik ben nog meer gaan leven als een topsporter’
  PREMIUM

  Milan Vader: ‘Ik ben nog meer gaan leven als een topsporter’

  MIDDELBURG - Milan Vader heeft onlangs zijn kledingmaten al aan sportkoepel NOCNSF moeten doorgeven. De Middelburgse mountainbiker, die sinds vier weken een olympische nominatie op zak heeft, glimt als-ie het vertelt. Op die manier worden de Spelen van 2020 namelijk heel concreet. ,,In het begin was ik voorzichtig. Ik durfde eigenlijk niet hardop te zeggen dat ik naar Tokio ga. Nu doe ik dat wel gewoon. Het kan bijna niet meer misgaan.”
 2. Rollercoaster leidt Brian van Goethem naar de Vuelta
  PREMIUM

  Rollercoas­ter leidt Brian van Goethem naar de Vuelta

  PHILIPPINE - Een rollercoaster, zo beschrijft wielrenner Brian van Goethem de periode waarin hij zich bevindt. Begin deze maand was er tragisch nieuws, toen zijn ploeggenoot Bjorg Lambrecht na een zware valpartij in de Ronde van Polen het leven liet. Kort daarna werd hij door zijn ploeg opgeroepen voor de Vuelta, de eerste grote ronde in zijn carrière. ,,Natuurlijk was ik daar blij mee, maar het is een verschrikkelijke periode geweest.”