Volledig scherm
Marco Minnaard © Izaäk Verkeste

Marco Minnaard tweede in derde etappe Rhône-Alpes Isère Tour

Jons - De Zeeuw Marco Minnaard is tweede geëindigd in de derde etappe van de Rhône-Alpes Isère Tour. De 27-jarige renner van Wanty-Groupe Gobert gaf na een wedstrijd van 153,5 kilometer 22 seconden toe op zijn Belgische ploeggenoot Jérôme Baugnies. Minnaard rekende in een sprint-à-deux af met zijn vluchtgenoot Lennard Hofstede (Rabobank Development Team) en maakte zo het feest bij de Belgische formatie compleet.

Wanty-Groupe Gobert was in de slotfase goed vertegenwoordigd in het flink uitgedunde peloton van 22 renners. De ploeg van manager Jean-François Bourlart had maar liefst vier renners mee. Marco Minnaard maakte daar handig gebruik van.

Op 40 kilometer ging de Zeeuw in de aanval met landgenoot Lennard Hofstede (Rabobank Development Team), de Spanjaard Beñat Txoperena (Euskadi Basque Country-Murias) en zijn Belgische ploeggenoot Jérôme Baugnies.

Het peloton had geen antwoord op die tempoversnelling en zag het gat groter worden naarmate de koers vorderde. Baugnies profiteerde vervolgens van het numerieke overwicht en ging zes kilometer voor het einde alleen op avontuur.

Baugnies wist uit de greep van de achtervolgers te blijven en kon zo soleren naar de overwinning. Minnaard sprintte daarachter nog naar de tweede plaats. Hofstede kwam als derde over de streep en behield de leiding in het algemeen klassement. Morgen wordt de Rhône-Alpes Isère Tour afgesloten met een etappe van 168,4 kilometer tussen Jons en Charvieu-Chavagneux.