Remco Schouten komt juichend over de streep in Oud-Vossemeer.
Volledig scherm
PREMIUM
Remco Schouten komt juichend over de streep in Oud-Vossemeer. © Sandra Schimmelpennink

Marathonschaatsers op de fiets domineren Ronde van Oud-Vossemeer

OUD-VOSSEMEER - Remco Schouten is winnaar geworden van de 72ste Ronde van Oud-Vossemeer. Schouten legde zijn medevluchters Jarri Stravers en Jarno Gmelich Meijling er in de ultieme sprint met overtuiging op. Bij het ingaan van de laatste bocht naar de finish lag de Zuid-Hollander al op kop. ,,Ik weet dat ik rap ben, als ik tenminste zelf aanga.’’ 

 1. Monique Verschuure is inspiratie voor coronapatiēnten; Yersekse atlete maakt verbluffende rentree
  PREMIUM

  Monique Verschuure is inspiratie voor coronapatiēnten; Yersekse atlete maakt verbluffen­de rentree

  YERSEKE - Er waren momenten waarop Monique Verschuure dacht dat ze nooit meer sportster kon zijn. De atlete uit Yerseke herstelde maar niet van corona. ,,Ik heb negen maanden lang bijna elke dag koorts gehad”, vertelt ze. ,,Steeds als ik me weer iets beter voelde en een klein stukje probeerde hard te lopen, kreeg ik een terugslag. Ik had werkelijk het idee dat het niet meer goed zou komen.”
 2. Wielerjaar 2021: ‘we’ ontbraken in de grote rondes en klassiekers, maar 2022 belooft veel goeds te brengen
  PREMIUM
  BESCHOUWING

  Wielerjaar 2021: ‘we’ ontbraken in de grote rondes en klassie­kers, maar 2022 belooft veel goeds te brengen

  VLISSINGEN - Het wielerjaar 2021, dat sinds zondag als voorbij beschouwd mag worden, had voor Zeeland twee gezichten. Aan de ene kant waren er de fraaie uitslagen van Mick en Tim van Dijke, Shirin van Anrooij en Nick van der Lijke. Aan de andere kant ontbraken ‘we’ in de drie grote rondes en alle voor- en najaarsklassiekers. Maar op dat vlak was er hoogstwaarschijnlijk sprake van een tussenjaar. 2022 belooft veel goeds te brengen.