Volledig scherm
Brendan Meulmeester van HC Zeeland wordt hardhandig tegengehouden door twee spelers van US 2. © Ruben Oreel

Mannen en vrouwen van HC Zeeland hebben langste adem

MIDDELBURG- Zowel de mannen als de vrouwen van HC Zeeland hebben goede zaken gedaan. De mannen pakten in de hoofdklasse tegen US 2 de eerste seizoensoverwinning (19-17), terwijl de vrouwen in de tweede klasse het eveneens nog ongeslagen Heerle 2 klopte met 10-7. De handballers van Orion/GSC liepen tegen hun derde nederlaag aan in Breda: 26-21.

Hoofdklasse. HC Zeeland-US 2 19-17: In een niet al te hoogstaande wedstrijd hebben de handballers van HC Zeeland hun eerste punten gepakt. Tegen de studentenploeg US 2 uit Amsterdam, dat slechts met één wissel naar Middelburg was afgereisd, werd het 19-17. Bij de rust leek HC Zeeland al in veilige haven te zitten (12-8), maar desondanks kwamen de bezoekers terug tot 16-15. Een eindsprint bezorgde HC Zeeland de eerste punten van het seizoen: 19-17.

Scores: Kevin Meulmeester 6, Bart Koetje 5, Jesse Schrik 4, Brendan Meulmeester en Ardian Ajdar 2.

Tweede klasse. United Breda/Orion R2-Orion/GSC 26-21: Een forse hoeveelheid gemiste kansen is Orion/GSC zaterdagavond lelijk opgebroken. Verdedigend, met Rene Hooijschuur eenmalig als teruggekeerde sluitpost, zat het redelijk dicht, maar aanvallend lieten de bezoekers steekjes vallen. Daarvan profiteerde de thuisploeg gretig, waardoor de Bevelandse ploeg na een 12-9-ruststand tegen de derde seizoensnederlaag aanliep: 26-21.

Vrouwen

Tweede klasse. HC Zeeland-Heerle 2 10-7: De doelpunten waren duur. Pas na ruim een kwartier openden de Brabantse bezoekers de score. HC Zeeland kwam snel langszij en bleef in de nerveuze eerste helft aan de positieve kant van de score: 4-2. Na de hervatting dreigde het mis te gaan voor de thuisploeg, toen Heerle 2 brutaal een 4-6-voorsprong nam. Anouk Evertse zette HC Zeeland weer op voorsprong, welke uiteindelijk, mede dankzij sterk keeperswerk van Chaima Benkaddour, ook niet meer uit handen gegeven werd: 10-7. ,,Die treffer van Anouk was het breekpunt’’, aldus Wally Houtepen.

Scores: Marieke Riemens 5, Kimberly Houtepen 2, Shirley Jacobs, Simone van Neutigem en Anouk Evertse allen 1.

Derde klasse. Dongen 3-Novitas 3 6-24 (4-13): Een monsterscore voor Novitas, dat na een sterke beginfase met een ruime voorsprong de rust inging. Dongen kreeg geen vat op de ploeg van coach Erwin Bel. In de tweede helft bleef de ploeg uit Hulst met snelle aanvallen goed doorgaan. Amber de Roover had een groot aandeel in de royale zege met met vijftien treffers. 

Scores Novitas: Amber de Roover 15, Fenna Steijaert 5, Saskia van Goethem 2, Patricia Bel en Lynn Hoefnagels, beiden 1.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement